Зоокътът в съда е събитието, белязало годината на Пловдив

Гласове

Читателите на Под тепето определиха събитието на 2017 в града

Влизането на спецпрокуратурата в Зоокъта, определянето на парична гаранция и повдигането на обвинение на кмета е събитието белязало най-силно изминалите 365 дни от старата година в Пловдив. Това показват резултатите от анкетата на Под тепето. Активните читатели класираха на първо място факта, че през 2017-а градът се управлява от обвинен в злоупотреба със служебно положение градоначалник. Близо 46 на 100 от анкетираните са посочили този отговор.

Припомняме, че на 22 декември екипът на Под тепето отправи апел за гласуване в годишната анкета и даде възможност на пловдивчани ЗАЕДНО да определят най-значимото събитие, което беляза 2017-а година в града. Гласуването приключи в полунощ на 1 януари, благодарим на двестата отзовали се читатели. Анкетата може да видите ТУК.

  1. 45,9% от гласувалите са дали вот за определящо събитие на годината фактът, че през 2017-а градът се управлява от обвиняем градоначалник. В екипа на Тотев има още двама подведени под отговорност за злоупотреба със служебно положение заради проекта за реконструкция на Зоокъта.  Заедно с него са подведени под отговорност зам.-кметът по строителство Димитър Кацарски и районният кмет на „Западен“ Димитър Колев.“
  2. На второ място с 19,1% е класирано предложението Пловдив под обсадата на багерите – Ремонтите на големите булеварди“. (бел.авт. тук е място да отбележим, че това си е положително събитие само по себе си, независимо от затрудненията, които създава и закъснелите срокове)
  3. На трета позиция се класират две събития: „Борбата за парите на „Пловдив 2019“ и скандалите покрай УС на Фондацията“ с 10,8 на 100 от гласовете и НЕ – събитието на годината: Колодрума – липсата на управленско решение за възвръщаемост от многомилионното вложение“, което успя да събере 10,3% от вота на читателите ни.

На почетната четвърта позиция застават Градските протести: Коматевци в изолация;Искането за запазване на Гарнизонна фурна; Негодуванието срещу умната бариера в Стария град“. Към тях вие добавихте и Лекарските протести срещу сливането на Първа и Втора градска болница и така гражданското негодувание на пловдивчани през 2017-а събра 5,10 %.

В Топ 5 на Събитията на годината в Пловдив попаднаха и „Купите на Ботев Пловдив“ със събрани 3 % от вота на читателите.

По един процент събраха дописаните от вас предложения: “Всичко свързано с Драматичен театър Пловдив и 21-то издание на есенния международен театрален фестивал"Сцена на кръстопът" 2017 г.; Маратон Пловдив и Лодките дракони на Гребната база.

Ето какви предложения получихме още, но те се доближават едва до половин процент: Продължаване на целенасочено изключване на гетата ,беззаконието ,липсата на образование в тези райони; Нито едно от тези. Събитието на Пловдив трябва да бъде положително; Всичко изброено. Класация на безумията; Транспортния проект на Пловдив-пълен провал.

Споделете ни във:

1 коментар

  1. Последствия никакви, ще се точи това дело сто години, докато всички забравят за какво става въпрос и накрая всички невинни. Ето затова всичко се разграбва и всеки си прави каквото иска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.