Подтепето

гласове

03 Ян, 2018

Зоокътът в съда е събитието, белязало годината на Пловдив

Читателите на Под тепето определиха събитието на 2017 в града

Влизането на спецпрокуратурата в Зоокъта, определянето на парична гаранция и повдигането на обвинение на кмета е събитието белязало най-силно изминалите 365 дни от старата година в Пловдив. Това показват резултатите от анкетата на Под тепето. Активните читатели класираха на първо място факта, че през 2017-а градът се управлява от обвинен в злоупотреба със служебно положение градоначалник. Близо 46 на 100 от анкетираните са посочили този отговор.

Припомняме, че на 22 декември екипът на Под тепето отправи апел за гласуване в годишната анкета и даде възможност на пловдивчани ЗАЕДНО да определят най-значимото събитие, което беляза 2017-а година в града. Гласуването приключи в полунощ на 1 януари, благодарим на двестата отзовали се читатели. Анкетата може да видите ТУК.

  1. 45,9% от гласувалите са дали вот за определящо събитие на годината фактът, че през 2017-а градът се управлява от обвиняем градоначалник. В екипа на Тотев има още двама подведени под отговорност за злоупотреба със служебно положение заради проекта за реконструкция на Зоокъта.  Заедно с него са подведени под отговорност зам.-кметът по строителство Димитър Кацарски и районният кмет на „Западен“ Димитър Колев.“
  2. На второ място с 19,1% е класирано предложението Пловдив под обсадата на багерите - Ремонтите на големите булеварди“. (бел.авт. тук е място да отбележим, че това си е положително събитие само по себе си, независимо от затрудненията, които създава и закъснелите срокове)
  3. На трета позиция се класират две събития: „Борбата за парите на „Пловдив 2019“ и скандалите покрай УС на Фондацията“ с 10,8 на 100 от гласовете и НЕ – събитието на годината: Колодрума – липсата на управленско решение за възвръщаемост от многомилионното вложение“, което успя да събере 10,3% от вота на читателите ни.

На почетната четвърта позиция застават Градските протести: Коматевци в изолация;Искането за запазване на Гарнизонна фурна; Негодуванието срещу умната бариера в Стария град“. Към тях вие добавихте и Лекарските протести срещу сливането на Първа и Втора градска болница и така гражданското негодувание на пловдивчани през 2017-а събра 5,10 %.

В Топ 5 на Събитията на годината в Пловдив попаднаха и „Купите на Ботев Пловдив“ със събрани 3 % от вота на читателите.

По един процент събраха дописаните от вас предложения: “Всичко свързано с Драматичен театър Пловдив и 21-то издание на есенния международен театрален фестивал"Сцена на кръстопът" 2017 г.; Маратон Пловдив и Лодките дракони на Гребната база.

Ето какви предложения получихме още, но те се доближават едва до половин процент: Продължаване на целенасочено изключване на гетата ,беззаконието ,липсата на образование в тези райони; Нито едно от тези. Събитието на Пловдив трябва да бъде положително; Всичко изброено. Класация на безумията; Транспортния проект на Пловдив-пълен провал.

  • 04 Ян, 2018 | Аз
    Последствия никакви, ще се точи това дело сто години, докато всички забравят за какво става въпрос и накрая всички невинни. Ето затова всичко се разграбва и всеки си прави каквото иска.
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

03 Ян, 2018

Какво четяха най-много изгубените в Пловдив

В първите дни на новата година екипът на Lost in Plovdiv събра за всички вас, нашите читатели, най – интригуващите статии

Lost in Plovdiv представя Десетте най - четени статии през 2017. Това са материалите, които ви докоснаха силно, развълнуваха, вдъхновиха и разбуниха духовете под тепетата за отминалата година.

Ще се опитваме да откриваме онези тайните местенца, които си заслужава да не пропускате, да предизвикваме себе си и вас с алтернативните маршрути и заведения и ще търсим онези думи, които да придадат максимално  чувството да си „изгубен в Пловдив”, но по онзи хубавия начин..., когато усещаш, че си на правилното място. А какво четяхте вие, вижте в редовете по – долу:

Безспорен лидер е публикацията с Топ ресторантите на Пловдив. Това не е ...

» повече
30 Дек, 2017

Кое според вас е събитието на 2017-а годината в Пловдив?

Междинни резултати

Ако не сте дали своя глас в анкетата може да го направите до 1 януари, включително

Горе-долу половината от участвалите до момента в анкетата на Под тепето за определяне на най-значимото събитие, което беляза 2017-а година в Пловдив, са дали своя вот за ареста на кмета Иван Тотев в самото начало на годината. Припомняме, че специализираното звеното „Антикорупция“ предаде на съд кмета на Пловдив Иван Тотев, заместника му Димитър Кацарски и кмета на район „Западен“ Димитър Колев за по обвинение за престъпление по служба при изграждането на Зоокъта, от което са настъпили значителни вредни последици за общината.

За сега на второ място активните ни читатели класират големите ремонти на инфраструктурата в града. Всеки десети определя решаването на казуса ...

» повече
25 Сеп, 2017

Пловдив – строителна площадка през цялата 2019-а

Според тази табела ремонтът на бул."Руски" трябваше да е приключил оклоло 13 август 2017-а година

Посрещаме титлата Европейска столица на културата без готови булеварди

Общински съвет иска от ЕБВР удължаване на срока за изпълнение на главните пътни артерии  до края на октомври 2019 г.

Какво се случва с най-големият итфраструктурен проект?  

Таня Грозданова

Градът под тепета ще продължи да бъде строителна площадка поне до 24 октомври 2019-а година. Става дума за трите големи булеварда, които се реконструират и четвъртия нов, който трябва да се строи с 30-тте милиона от Европейската банка за възстановяване и развитие.  

Нито „Руски“, нито „Васил Априлов“, нито „Коматевско шосе“, нито новият „Северен“ ще станат готови в първоначално обявеното време. Това се разбира от предложение за кмета Иван Тотев, което ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общински съвет – Пловдив този четвъртък ...

» повече
19 Сеп, 2017

Установиха процесуални нарушения в делото за Зоопарка

Делото е образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, с който са предадени на съд обвиняемите Иван Тотев, Димитър Кацарски и Димитър Колев

Според обвинението тримата обвиняеми са извършили престъпление като съучастници, което им качество за всеки един от тях е описано с противоречия в обвинителния акт

Окръжен съд – Пловдив прекрати съдебното производство по НОХД №1301/2017 г. и върна делото на Софийска градска прокуратура за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения.

Делото е образувано по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, с който са предадени на съд обвиняемите Иван Тотев, Димитър Кацарски и Димитър Колев. Срещу всеки един от тримата са повдигнати обвинения за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди и случаят е особено тежък ...

» повече
07 Сеп, 2017

Кметът се извини на коматевци

Хората от квартала протестираха навръх Съединението с гайда и хоро, а днес отидоха в Общината (ВИДЕО)

Тотев: Може би за голяма част от нещата ние сме виновни, че не даваме тази информация, която трябва да се дава по-подробно, особено в такива критични обекти

Щрабаг обещали за края на октомври

Унесени в изпращане на лятото и подготовка на вчерашния празник не всички пловдивчани разбраха за 4-дневните протести на жителите на Коматево.  Хората от квартала протестираха навръх Деня на Съединението и Празник на Пловдив, като два часа преди официалния старт на тържествената заря-проверка излязоха на кръстовището с Околовръстното и водени от умните светофари пресичаха по време на зеления сигнал за пешеходци, като стриктно спазваха таймера.

Докато кметът Иван Тотев посрещаше президента и ...

» повече