Жители на квартала около Бунарджика си искат спирката до хълма

Гласове

За вечер събраха над 150 подписа

Таня Грозданова

"Г-н кмете, искам освен Вас тук да дойде и големия кмет, и тези от общината дето измислиха да се премахне спирката в подножието на Бунарджика,“ с тези думи се обърна към кмета на „Централен“ 90-годишен жител на района по време на общественото представяне за плановете на администрацията да възстанови терасите с пързалки и акведуктите на хълма в сряда.

Пловдивчанинът Слав Алов се възползва от възможността да се изкаже и призова да се възстанови спирката на "Руски" и ъгъла с ул.“Волга“. „Нека да дойдат от общината , да се натоварят с две чанти на Четвъртък пазара, после да слязат на мола и да ходят три километра пеша в тази жега,“ апелира възрастния мъж, а присъстващите го аплодираха.

Месеци наред, докато траеше ремонта по булеварда, автобусите подминаваха спирките в участъка. Тази обаче работеше допреди две – три седмици и винаги се е ползвала.  

Проверка на екипът ни показа, че искане за възстановяване на спирката е внесено в районната администрация на „Централен“ дни преди обсъждането. Под него са се  подписали 20 човека.  

Подписката набра още повече подръжници с обявяване на темата на обсъждането. Само за  час там бяха събрани над 150 подписа.     

„Направили сме предложение до голяма община за възстановяване на спирката и очакваме отговор, дали ще бъде върната или да бъде изградена друга в близост," поясни Георги Стаменов.

Според обяснението на администрацията, макар, че спирката  бе една от най – натоварените в тази част на центъра, тя е била ситуирана в нарушение на Закона за движение , тъй като попадаше в зоната на кръстовище. С поставянето на светофари на „Руски“ и „Преслав“, и оширяването на тротоара там, връщането ѝ според експерти на същото място е невъзможно. Оглежда се възможността да бъде преместена  на метри от хотел Expo в съседство.  

Споделете ни във:

3 коментара за “Жители на квартала около Бунарджика си искат спирката до хълма

  1. Ако спирката не се върне на мястото си целият квартал се изолира от Ж. П. гара, Коматево, квартал Южен, квартал Западен, Хирургиите, Кв. Прослав, Четвъртък пазара. От 63 години спирките съществува ха на мястото си, преди това нямам право да коментирам. Това са спирки с чакащи за работа граждани работещи в четери те основни посоки на географията. Ще се стигне до сериозни протести!!!!!

  2. Обяснението на Общината и техните „експерти“ не отговаря на истината – според действащия план за организация на движвнието в Пловдив (според който се планира и безумния нов светофар), публикуван на страницата на Общината, спирката се намира именно на старото си място между ул. „Волга“ и ул. „Данаил Николаев“ и не е планирано нейното преместване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.