Подтепето

гласове

10 Ян, 2018

Тенорът Ивайло Михайлов поведе битка срещу драскачите

Оперният певец направи Фейсбук група „Граждани срещу „графитите”” и събира последователи

Тенорът Ивайло Михайлов има нова, важна кауза. Оперният певец поведе битка срещу драскачите по фасади и скали на хълмове. Той направи Фейсбук група „Граждани срещу „графитите”” и събира последователи, пише КАПАНА.БГ. Десетки творци вече са се присъединили към Михайлов, който от няколко дни публикува снимки с расистки надписи, пречупени кръстове и осквернени красиви сгради и тепета в социалната мрежа.

Трябва да уточним, че тук не става въпрос за графити изкуството, което много уважавам и ценя. Ние сме срещу вандалското, безразборно драскане из града- Европейска столица на културата. Срещу обидните и възмутителни надписи и знаци по пловдивските фасади и хълмове, подчертава Ивайло Михайлов. Като дава за пример надписът  "Хитлер беше прав" на сграда до Военна прокуратура, придружен от свастика. Възмутително!  Как да обясня това на децата ми? А вие на вашите? Не е ли унизително за евреите, които минават по тази улица и за нас като Общество, пита оперният певец. Тенорът е публикувал и редица снимки от пречупени кръстове на фасадата на не коя да е сграда, а на бившия Младежки дом, в който днес заседава Общинският съвет.

Членовете на групата са много активни и вече дават предложения как може да бъде решен този градски проблем. Трябва спешно законодателство или много строга Наредба на Община Пловдив, предлага Мимо Димов.

Очаквайте подробности!

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

15 Май, 2017

Тенорът Ивайло Михайлов при президентът на Малта след рецитал

На сутринта след успешния му рецитал пред елита на Малта в двореца "Сан Антон", тенорът Ивайло Михайлов, съпругата му Анна и двете им деца Ема и Трифон бяха приети от Президента на Републиката Нейно Превъзходителство Мари-Луиз Колейро Прека. 

Тенорът и семейството му бяха гости в президентския дворец, като част от отбелязването на църковния празник на светите равноапостоли Св. св. Кирил и Методий на 11-ти май от българската общност. 

Специални благодарности на посланика на Малта Н. Пр. Лино Бианко.

Тенорът е сред номинирантие за Награда "Пловдив" и тази година, като това е трето предложение за отличаване на активния творец. Първата номинация за Михайлов дойде през 2014-а за режисьорския му дебют с детската опера „Бастиен и Бастиена“. Настоящата му номинация е за ...

» повече