Подтепето

гласове

03 Ноев, 2017

Хората от Стария град излизат на голям протест пред новото КПП в понеделник

Родители на децата от Арменското училище и хлапетата от „Щурче” се включват в негодуванието

Собствениците на имоти и инвеститори в Стария град излизат на мащабен протест срещу новите правила за автомобилен достъп в архитектурния резерват. Недоволството ще е в понеделник, като хората, обединени в "Сдружение на собствениците, живущите, работещите и инвеститорите  в АИР Старинен Пловдив" са получили официално разрешение за проявата си. Основното им искане ще е оставката на заместник кмета по транспорта Златин Велев. Те ще скандират още срещу нововъведените режими и ще апелират за диалог с администрацията. Искаме да чуят и нашата страна. Старият град не е паметник, а жив организъм, смятат хората от сдружението.

Протестът е насрочен за 8 часа в понеделник, на новото КПП на улица „Съборна”. Очаква се в него да се включат родители на деца от Арменското училище и на хлапета от детска градина „Щурче”.

Вчера Сдружението обжалва кметската заповед за въвеждане на новите режими в Административния съд.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

19 Дек, 2017

Общината с ултиматум към концесионер в Стария град

Собственикът на ресторант „Улпия“ не е показал отчет за приходите и дължи една концесионна вноска

Тодор Вутков е сред организаторите на протеста срещу умната бариерата на ул.“Съборна“

Общинският съвет на Пловдив даде едномесечен срок на концесионер на възрожденска къща в АИР „Старинен Пловдив“. Ако не изпълни ултиматума той ще бъде даден на частен съдебен изпълнител. Предложението на кмета Иван Тотев бе гласувано на последната сесия преди Коледните празници.

Става дума за недвижим имот публична общинска собственост, представляващ двуетажна масивна сграда от 86 кв.м и дворно място застроено и незастроено с площ от 230 кв.м на ул.“ 4-ти януари“ № 17, там се намира ресторант „Улпия“. Договорът за концесия е сключен през септември 2004-а година с фирма „Родопи трейд ...

» повече