Подтепето

гласове

10 Ян, 2017

Кметът е поръчан, носи партийната мълва

Политически шамари нарочно клатят Пловдив, твърдят в местните структури на ГЕРБ    

Кметът в началото на строителните дейности в Зоопарк- ПловдивМълвата, че на кмета на втория по големина град в България отдавна му кроят шапката отгоре, днес получи официално доказателство. Това се говори в местните структури на ГЕРБ в Пловдив. Официални коментари, разбира се, няма. Не се коментира по същество и самото обвинение срещу Тотев за длъжностно престъпление покрай изграждането на зоопарка. То обаче се очакваше и от хора от партията му, и от неговите политически опоненти, особено във време, в което главният прокурор Сотир Цацаров демонстрира изключителна активност. Това, че Обвинител №1 изтегли преписката в столицата, бе ясен знак за мнозина, че нещо ще се случи. Затова и приближени до кмета използват задължителното „политическа поръчка”. А неговите опоненти сочат конкретни данни за извършени нарушения на два закона- ЗУТ и ЗОП. Кога ще бъде готов обвинителният акт, дали обвинението ще издържи в съда, ще има ли други на мушката на държавното обвинение освен градоначалника- предстои да разберем.

Предстои още да разберем какво става в ГЕРБ. Вътрешнополитическият фолклор за колизии между местната структура и лидера й и националното ръководство бе потвърден ярко от партийните шамари още на последните местни избори, когато срещу градския лидер на ГЕРБ се изправи бившият областен в борбата за кметския стол под тепетата. Приказките, че ръководството на ГЕРБ е отлюспило Здравко Димитров, се оказаха партенки и той даже отново седна на губернаторското място във втория кабинет на Борисов. По време на кампанията се заговори, че Бойко постепенно е охладнял към кмета си в Пловдив, а непоявата на премиера на официалното откриване на зала Колодрума в рамките на предизборната кампания беше прочетено като ясен сигнал в тази посока. В последствие, след вота напрежението сякаш се тушира. За да се нажежи отново покрай един медицински казус. 

На паметна сесия в местния парламент през ноември миналата година кметът на Пловдив се противопостави на натиска отвисоко за обезглавяване на Онкодиспансера. С това той каза „Не” на държавното, а и партийно ръководство, като според запознати си е докарал открит конфликт с Лидера. Който си има продължение с изборите за държавен глава и слабия резултат за Цецка Цачева.

След вота за президент няколко местни кметове се оплакаха, че управляващите на жълтите павета вече не им обръщат внимание. Гербери, а и политически опоненти на партията, смятат още, че „опраскването” на Тотев е с идея да отслаби допълнително позицията му преди предсрочните парламентарни избори. И дори изтъкват, че действията на Прокуратурата няма как да се случват без знанието на един конкретен човек. Има втора версия за случващото се, която върви от уста на уста- за накърнени Пеевски интереси. Засега всичко обаче остава в рамките на фолклора. Фактът е един- кметът на Пловдив е с повдигнато обвинение за длъжностно престъпление. 

 • 18 Юли, 2017 | CharlesGep
  wh0cd603150 <a href=http://buybentyl.us.org/>Bentyl Online</a> <a href=http://genericbentyl.us.com/>generic bentyl</a> <a href=http://diclofenac75mg.us.com/>Diclofenac Sod</a>
 • 11 Ян, 2017 | А
  ВРАГЪТ С ПАРТИЕН БИЛЕТ, ЖАЛЕН, ЖАЛЕН ...
 • 11 Ян, 2017 | ДАА
  ПОРЪЧАН ОТ ДЕСИСЛАВА ЖЕЛЯЗКОВА,ЗА ДАЛАВЕРИТЕ МУ
 • 11 Ян, 2017 | НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  МАМИНИЯ БОКЛУК ЗАЩО НЕ Е АРЕСТУВАН,ЗАЩО НЕ СИ Е ДАЛ ОСТАВКАТА,ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА ДА КРАДЕ
 • 11 Ян, 2017 | Kadaif
  Ако има престъпление, тогава наказание. И за маминото , и за мутрата, и за свинята, и за всеки,за който има предостъчно информация в публичното пространство.Герб са мъртви, лакеите им също. Сега се боричкат за малко мърша, преди да се влеят в друг "политически проект"
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини