Подтепето

гласове

10 Ян, 2017

Десислава Желязкова за зоопарка: Очаквам правосъдието да си свърши работата

Новият 1 милион за зоопарка в бюджета буди недоумение

Таня Кънева

„Няма какво повече да коментирам. Ще се повторя. От две години казвам, че ме принудиха да взема правосъдието в собствените си ръце. Истината е, че съм удовлетворена и очаквам съда да си свърши работата”. Това каза за Под тепето бившата кметица на район „Западен“ Десислава Желязкова, която сезира Прокуратурата за нарушения при провеждане на обществената поръчка за строеж на зоологическата градина в Пловдив.

Припомняме, че според  Желязкова поръчката за избор на изпълнител за обекта е проведена в нарушение на закона. От явилите се на търга три фирми, две не бяха допуснати, а единствената допусната „Запрянови 03“ даде офертата по-висока от обявената - над 4 млн. лева. Процедурата бе прекратена, а общината премина към пряко договаряне с асеновградската фирма.

Десислава Желязкова коментира още, че очаква следствени действия и дело по казуса, още повече виждайки заложената сума от 1 млн.лева за зоопарка в проектобюджета на общината за 2017-а година.

При представянето на бюджета за годината по време на общественото  обсъждане снощи стана ясно, че парите са планирани за заплащане на вече свършена работа, монтиране на огради на 3 хабитата по предписание на консултантите от МОСВ и нова клетка за хищна котка, която пожелаха пловдивчани.

 

  • 10 Ян, 2017 | realist
    ..... нова клетка за хищна котка.... CHESTITO!!!!
Още от рубриката "гласове"

Подобни новини

10 Ян, 2017

Дело за длъжностно престъпление не е от компетентността на общинската правна дирекция

Кметът е с изключен телефон

Пресцентъра на Общината: Нямаме повод за притеснение

Таня Кънева

Директорът на общинска дирекция „Правна” Илиян Иванов бе открит за коментар във връзка със съобщението на Софийска градска прокуратура за повдигнато обвинение на кмета на Пловдив Иван Тотев за престъпление по служба.

Градоначалникът е привлечен като обвиняем заради изграждането на зоологическата градина, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева. Досъдебното производство е образувано на 03.11.2016 г. от Окръжна прокуратура – Пловдив. С постановление на главния прокурор от 15.11.2016 г. е разрешено разследването да се проведе извън района на съда, компетентен да разгледа делото и е разпоредено СГП да осъществява ръководство и надзор върху досъдебното производство ...

» повече
10 Ян, 2017

Прокуратурата обвини Иван Тотев за престъпление по служба

Кметът е с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 20 хиляди лева

Привлечен е като обвиняем за зоологическата градина

Иван Тотев развежда Бойко Борисов из зоопарка Кметът на Пловдив Иван Тотев е обвинен за престъпление по служба от СГП, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Градоначалникът е привлечен като обвиняем заради изграждането на зоологическата градина, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 000 000 лева и случаят е особено тежък - престъпление по чл.282, ал.3, пр.1, алт.1, във вр. с ал.2, пр.2 във вр. с ал.1 от НК, пише в сайта на прокуратурата.

В периода 30 април – 17 ноември 2014 г. в гр. Пловдив, като длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение – кмет на община ...

» повече
09 Ян, 2017

Само 9 човека с предложения към бюджета на Пловдив

Галерията на „Гладстон“, объркана с ГХГ

Питанията касаят културни обекти, паметници, спорт, пътна инфраструктура и безопасност

50 души откликнаха на поканата за обществено обсъждане на Проекта за бюджет през 2017-а година на Община Пловдив. Залата на местния парламент бе запълнена почти наполовина. Близо 2/3 от присъстващите обаче бяха служители на администрацията, а петима журналистите. Структурата на бюджета бе представена от изпълняващия длъжността директор „Финансова политика“ Виктория Чавдарова, а после думата получиха присъстващите за мнения и предложения.Кметът Иван Тотев не присъства.

Христо Терзиев от мотоклуб „Хеброс“ поиска от Община Пловдив да бъдат заделени средства за подготовката на многократния шампион по мотоциклетизъм на шосе –пловдивчанина Иван Грозев. Васил Къдринов от местна гражданска инициатива за отпускане на ваучери за храна в ...

» повече
07 Ян, 2017

Гражданско общество Майна таун

50 човека за „лигър” и 5 за бюджет

Учудващо е как тези с виртуалните калкулатори в социалните мрежи никога ги няма на обсъждане на градския бюджет

Таня Кънева

Пловдивчани са речовити хора. Каквото им е на сърце, това им е на уста и на профилите във Facebook. Упражнявайки правото си на свободно изразяване, невинаги  избират подходящи трибуни. Най – често се изказват „пожелателно” за нечии майки и пълни джобове под дадени постове, на които има я нова улица, я пореден реализиран проект. Като ги калесат обаче да дойдат да си кажат мнението и претенциите официално по важен за родния град въпрос, никакви ги няма.

Истинската демокрация, не виртуалната, сондира идеи с обществено обсъждане, на което гражданското общество изразява мнение по поставените ...

» повече