„Да, България” организира Национален форум за култура в Пловдив

Гласове

Целта темата е да привлече вниманието към Европейска столица на културата и проектът да бъде изведена на национално ниво

От партията направиха онлайн портал, който да информира хората за движението по ЕСК и ангажиментите на общината, свързани с него  

Национален обществен форум за култура ще организира през март в Пловдив партия „Да, България”. Това съобщиха на пресконференция днес лидерът на партията и ръководството на местната организация. Целта на събитието е да привлече вниманието върху случващото се с Пловдив 2019 и да изведе проекта на национално ниво. За участие във форума ще бъдат поканении значими за съвременната българска култура личности, които творят в България и чужбина, както и всички граждани, които се интересуват от процесите в сферата на културната политика. Ще се дебатира върху случващото се с проекта Европейска столица на културата.

Там ще коментираме програмираният провал с ЕСК, който става все по-очевиден. Този проект е стратегически за националната културна политика. Още в края на миналата година се обърнахме към кметът Иван Тотев да се обърне към пловдивската културна и бизнес общност , но това не се случи. Тотев трябва да признае своя тотален провал и да върне топката на хората, които спечелиха титлата Европейска столица на културата. С тези мерки целим да сложим гражданското участие, прозрачността и доброто управление на мястото, което им се полага в подготовката на ЕСК, и до колкото е възможно в оставащите десет месеца, Пловдив 2019 да бъде спасен, подчерта Христо Иванов.

321 дни преди началото на 2019 г.,  проектът Европейска столица на културата се отличава с безвъзвратно пропуснати срокове, пропилени възможности за устойчива трансформация и дългосрочно развитие, които биха дали културни, образователни и икономически ползи за десетки години напред. Унищожена и смазана е гражданската инициатива, и е заменена с нескопосани идеи, обслужващи частно-партийни интереси. Петте ключови културни проекта видимо са заменени или напълно изоставени- Кино Космос, Капана, Махалата, Адата и Тютюневия град, алармираха от местната организация на „Да, България”. Членовете й са създали онлайн портал, в който са събрали цялата информация около проекта ЕСК. В сайта za2019.org могат да бъдат следени статусите на петте ключови културни проекта, както и на основните инфраструктурни ангажименти на Община Пловдив, шест от които, като Площад “Централен”, са с код “червен”- незапочнати и с изпуснат срок.

Очаквайте продължение!

Споделете ни във:

2 коментара

  1. Той, Христо Иванов е писал програмата на Пловдив за ЕСК, най-компетентен е на света по темата, ври и кипи от знания и идеи. Евтин политически ПР.

  2. Защо този като го видя и само нецензурни думи ми се завъртат в главата. Ето коя е Анка овчарката!Този усилено се е захванал да руши,като не се замисля за резултата или пък много добре е премислил всичко.Мръсни номерца и храна за злобните души, които не могат да простят на Пловдив.Измислени политици, но с реално мръсни действия.За тези вместо Овчарката Анка трябва Картечарката Анка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.