ГрадътЗабавлениеКултураНовини

“Огънят на Анадола” идва в Пловдив през лятото

Един от най-дълго играните спектакли в света “Огънят на Анадола“ ще отпразнува своята 25-та годишнина на стадион „Бешикташ“ на 2 юни в Истанбул.

Хореографът и директор на трупата Мустафа Ердоган обещава страхотно шоу с олимпийски мащаб и с 500 танцьори, много специални ефекти.

Участниците се подготвят за шоуто като репетират в 12 различни училища в цяла Турция.

“За юбилея ще направим нещо различно и непоказвано до момента от нас. Ще представим на стадиона класическите сцени от “Огънят на Анадола”, “Троя” , “Истанбулски сънища” , “Давул”, “Къвълджъм” и първите сцени от новия “Пътят на коприната”, по който работим. Това ще бъде шоу, пълно с изненади“, обеща пред турските медии Мустафа Ердоган.

За 2 юни на стадиона ще се изгради специална сцена. На нея ще се използват технически съоръжения, които ще бъдат показани за първи път в Турция. Ще се монтира и специално осветление с огледална система, холограми с лазери, които създават безкрайни визуални пространства.

По повод юбилея хореографът е направил специална нова версия на най-дълго играния си спектакъл „Огънят на Анадола“, която е адаптирана за летни арени и театри.

България е включена в световното турне на трупата със спектакли през август в следните градове:

2.08 – Шумен

3.08 – Велико Търново

4.08 – Варна

5.08 – Бургас

6.08 – Пловдив

8.08 и 9.08 – Кърджали

Наскоро трупата приключи американската и канадска част от турнето си.

Преди това най-известната турска танцова формация посети Китай и Колумбия.

Изключителни!“, „Въздействащо и оставащо публиката без дъх шоу“, „Спектакъл, който не прилича на никой друг“ – са част от отзивите на американската и китайска преса за „Огънят на Анадола“.

Световните агенции припомнят, че трупата е откривала с танци най-големите световни събития като културната програма на Олимпийските игри в Пекин през 2008 г. и Формула 1.

Билети за спектаклите в България тук:

https://www.vienna-trend-events.com/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина