ВластИзбориНовини

Председателят на ВКС ще е третият в надпреварата за „Дондуков“ 2

Инициативен комитет издига кандидатурата на независимия Лозан Панов за президент

Управителният съвет на „Правосъдие за всеки“ взехме решение да издигнем Лозан Панов като кандидат в изборите за президент, съобщават от сдружението на своя сайт.

В изпълнение на законовите изисквания образуваме Инициативен комитет. Членовете му са поканени на среща – сборен пункт днес, 2 октомври, в 17.00 ч. пред сградата на Президентството. Заседанието на Иницитивния комитет ще се състои след това в зала „Сохо“ на ул. Искър, се казва още в съобщението.

В момента Лозан Панов е председател на Върховния касационен съд.

Инициатива „Правосъдие за всеки“беше в основата на протестите срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, а след избора му вече две години настоява и за оставката му. Все още не е ясно кой ще е кандидатът за вицепрезидент, както и дали в инициативния комитет ще има политически фигури от дясното пространство.

По информация на БНР представители на една от партиите в ДБ също са участвали в убеждаването на съдия №1.

След Румен Радев и Анастас Герджиков Лозан Панов ще е третият, който се включва в надпреварата за „Дондуков“ 2 като независим. Той ще трябва да напусне поста си като председател на ВКС. Това става 4 месеца преди да изтече мандатът му и в ситуация, в която там тече процедура за избор на нов съдия №1.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина