ВластЗдравеНовиниПУЛС

Започва ваксиниране в старческите домове и сред учителите

32% от учителите във всички образователни степени са изявили желание да бъдат ваксинирани

МОН: След 18.01. ще се решава за връщане на големите ученици в клас

Кунчев: Върви се към постепенно разхлабване на мерките

Върви се към постепенно разхлабване на мерките, а трендът в развитието на епидемията от коронавирус в страната определено е надолу. Това заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

До средата на януари ще се види резултатът от събиранията на хора по време на празниците. По думите му болниците сега работят много по-спокойно, а здравната система се е справила с натоварването. Според него мерките са се спазвали по празниците на прилично ниво.

По-рано днес здравният министър съобщи, че масовата ваксинация на населението ще започне, когато бъдат доставени по-голямо количество ваксини – през февруари – март и ще стартира с възрастните хора. Кунчев потвърди,  че с пристигналите днес 25 000 дози ваксини ще може да започне ваксиниране в домове за възрастни хора, както и на работещите в сферата на образованието. До 3 февруари ще бъде извършена трета доставка на ваксини, с които доставените дози ще станат 100 хил. дози.

32% от педагогическия персонал от детските градини до 12 клас, включително, са изявили желание да бъдат ваксинирани. Данните са на Синдиката на българските учители и бяха съобщени от председателят му Янка Такева по радио Фокус тази сутрин.

До момента 68 учители са загубили битката с коронавируса по данни на МОН.

Рано е за дата за връщането на по-горните класове в клас. Решение може да бъде взето  след 18 януари, обяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова в сутрешния блок на bTV.

Ще се следи епидемичната обстановка, а не е изключено след отварянето на училищата отново да се премине към дистанционно обучение.

Припомняме, че днес Градини, ясли и начални училища отвориха врати.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина