ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Пловдивските болници вече няма да лекуват пациенти с COVID – 19 от Пазарджик

От началото на седмицата е спрян приема и хоспитализацията на пациенти от Пазарджишка област с COVID-19 в болничните заведения на Пловдив.

„Болниците в съседния областен център вече нямат карантина. Ние сме в непрекъсната връзка с директора на РЗИ-Пазарджик и областния управител, след техния апел за помощ, на който откликнахме. Вече организацията на болниците в Пазарджик е направена и няма нужда да се хоспитализират пациенти тук,“ съобщи областният управител Дани Каназирева.

Очаква се днес, след заседанието на Медицинския щаб в Пловдив да стане ясно колко са изследваните граждани, участвали в срезовото проучване по метода ELISA, както и да бъдат оповестени подробности за новия случай на коронавирус в Пловдив.

Припомняме, че на срещата на държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев с шефовете на РЗИ-та от 11 града в региона, той изтъкна, че за доброто справяне на Пловдив по време на извънредното положение в страна, голяма заслуга има координацията на всички институции от работата на Областния оперативен щаб и лично Дани Каназирева.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина