БългарияЗдравеНовиниПод лупаПУЛС

Договорът между Европейската комисия и AstraZeneca вече е публикуван

Съдържа редактирани части, отнасящи се до поверителна информация, като например данни за фактурите

След подновеното искане на Европейската комисия от 27 януари 2021 г. фармацевтичната компания AstraZeneca се съгласи да публикува редактирания договор, подписан между двете страни на 27 август 2020 г.

Комисията приветства ангажимента на дружеството за повече прозрачност при участието му в изпълнението на стратегията на ЕС за ваксините. Прозрачността и отчетността са важни, за да се спомогне за изграждането на доверието на европейските граждани и да се гарантира, че те могат да разчитат на ефективността и безопасността на ваксините, закупени на равнище ЕС. Комисията се надява да може да публикува всички договори в рамките на предварителните споразумения за закупуване в близко бъдеще.

Публикуваният днес договор съдържа редактирани части, отнасящи се до поверителна информация, като например данни за фактурите. Договорът AstraZeneca е вторият, който се публикува, след като CureVac се съгласи да публикува предварителното споразумение за закупуване с Европейската комисия.

Снимка: DW

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Пълна далавера! Една тотално сгрешена ваксина, за която е платено милиони! А България купува най-много от нея! Защото нашите партийни велможи са решили да подпомогнат майката на една от евродепутатките си?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина