ЗдравеНовиниПУЛС

В УМБАЛ „Свети Георги“ ще се провежда кампания за превенция на рака на гърдата

Всеки вторник и четвъртък безплатните прегледи ще извършва хирургът доц. д-р Ваня Узунова

Безплатен скрининг за рак и докрочествени заболявания на гърдата ще се провежда във Втора клиника по хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ от доц. д-р Ваня Узунова. Кампанията е безсрочна, а прегледите и консултациите ще бъдат всеки вторник и четвъртък, без предварително записване, от 12:00 до 13:30 ч. в кабинета на доц. Узунова на 11-ия етаж на Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, западно крило на сградата на болницата.

Ракът на гърдата е на първо място по заболеваемост от онкологични болести при жените, но именно млечната жлеза е органът, при който туморът може да бъде открит още в самото начало на появата му. На практика ранното диагностициране определя и пълното излекуване, категорична е доц. Узунова.

Според нея всяка жена в полово зряла възраст трябва да прави профилактични прегледи при хирург мамолог. След като прегледа пациентката той ще определи какви образни изследвания трябва да бъдат направени – мамографски, ехографски и др., както и дали има необходимост от хирургично лечение или наблюдение.

Доц. Узунова е лекар-хирург с две специалности – „Обща хирургия“ и „Гръдна хирургия“, има и защитена дисертация за заболяванията на млечната жлеза. Специализирала е във Франция и САЩ. Идеята й за този скрининг се ражда след поредица от случаи на млади жени, под 30 години, които се обръщат към нея в период, когато коварната болест е била в много напреднал стадий.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

 1. Мили хора, НЕ ходете при тази жена! Същата извършва ненужни операции и плаши хората с такива! При най-малкия размер на доброкачествени образувания оперира с цел да взима пари от здравната каса!
  Аз също не съм доволна от нея!!!
  За нея медицината се е превърнала в БИЗНЕС!
  Моят съвет е винаги да търсите второ мнение от специалист!!!
  Бъдете живи и здрави!

 2. Тази жена, е за отнемане на лекарски права! Две мои приятелки ги насочи за операция, разубедихме ги, направиха второ и трето мнение от реномирани специалисти не само в Пловдив, но и София и се оказа, че нямат нужда от операция! А доцент Узунова, даже си беше позволила да ги планува с дата, а всички изследвания показаха, че няма нищо.
  Правете си сметка, при кого отивате!

 3. Няма само положителни отзиви! Много хора са пострадали от тази жена! Показателен е и факта, че тя няма пациенти!
  Много близки хора са пострадали от нея! Не я защитавайте, защото ако и вие пострадате от нея, ще сте на друго мнение.

 4. Тази жена извършва ненужни операции и злоупотреби! Почти всяка жена минаваща през нея отива на операция! Нито има апаратура, нито нищо! Ако диагнози се слагаха само с палпация! Има жалби срещу нея, но ръководството на УМБАЛ “ Св. Георги “ нехае! Има гръб!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина