МненияПод ножа

12 от Кючук Париж отиват на ЧСИ

Не си плащали наемите за гаражи с месеци

Между 250 и 500 лева струва на общината принудителното премахване на един гараж

„Тава е крайната мярка която предприемаме, за да се стигне до тук ние многократно сме се свързвали с притежателите на гаражни клетки и сме ги информирали какво следва да направят,“ каза кметът на район „Южен“ Борислав Инчев

Таня Грозданова

Дванадесет кючукпарижани ще бъдат предадени на съдия изпълнител. Жителите на пловдивския квартал са натрупали дългове към районното кметство, „забравйки“ да плащат такси за гаражните си клетки. Общият размер на задълженията им възлиза на 7 000 лева главница и над 2000 лева лихви за периода.

Пред репортер на Под тепето районният кмет на „Южен“ Борислав Инчев обяви, че при встъпването му в длъжност е заварил близо 80 000 лева несъбрани вземания към администрацията от такси за гаражи. „Някои от длъжниците не бяха плащали от близо 40 месеца,“ разказа Инчев. Това прави около 4 години безплатно ползване на услугата.   

Към днешна дата тези задължения са намалени до 20 хил.лв.

В навечерието на празника на Съединението бойният квартала Кючук Париж остана с още 12 гаражни клетки по-малко. Този път акцията на територията на район „Южен“ е обхванала улиците: „Димо Хаджидимов“, „Енисей“, „Поручик В. Стефов“, „Асен Христофоров“, „Кукуш“, „Скопие“ и „Никола Вапцаров“. В този участък заедно с предишната акция са махнати над 20 гаража.

„Причината да премахнем гаражите бе, че те са с изтекло разрешително и натрупани задължения. След акцията длъжниците ще бъдат дадени на частен съдебен изпълнител за събиране на натрупаните задълженията. Тава е крайната мярка която предприемаме, за да се стигне до тук ние многократно сме се свързвали с притежателите на гаражни клетки и сме ги информирали какво следва да направят," коментира райкметът.

Апелирам отново собствениците на места за местодомуване на леки МПС-та да бъдат редовни платци, за да не се налага да правим подобни акции. Ние като администрация сме длъжни да предприемем всички необходими мерки за събиране на всички задължения колкото и неприятна задача да е това,“ коментира още кметът на района Борислав Инчев.

Между 250 до 500 лева струва принудителното премахване на една гаражна клетка, като цената зависи от вида на гаража – дали е бетониран, вкопан, разширен и машините, които се ползват за това. Тези суми също се прибавят към задълженията на гражданите и се търсят по съдебен път. Администрацията на Южен ползва услугите както на публичните, така и на честни съдебни изпълнители, стана ясно от отговор на въпрос на Под тепето към кмета Инчев. Подаването на казуса към частен или държавен събирач на задължения зависи от неговата сложност.

Предстои в началото на Октомври да се предприеме поредна акция по улиците: „Тарас Шевченко“,  „Никола Карев“, „Кичево“, „3-ти март“, „Кукуш“, „Пехчево“, „Македония“, „Стефан Стамболов“, „Георги Икономов“, „Братя Бъкстон“ и бул. „Никола Вапцаров“.

Интересно е да се отбележи, че със старта на акцията в Южен е имало издадени 39 заповеди за принудително премахване на гаражни клетки, чийто разрешителни са изтекли и не е плащан наем от месеци. Само в понеделник в касата на кметството са били внесени 4000 лева стари задължения.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина