АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Сахат тепе почерня от доброволци (ГАЛЕРИЯ)

Десетки облагородяват Дановия хълм, разчистват водоскоците

Над 100 пловдивчани се включиха в днешната акция по облагородяването на Сахат тепе. Хълмът буквално почерня от доброволци, работници на „Градини и паркове” и хора от администрацията на район Централен рано тази сутрин. След няколко инициативи по почистването на тепето, днес е ред на оформянето на зелените зони, отварянето на водоскоците и разчистването на алеи и стълбища.

„ Скоро водата отново ще потече по целия хълм. Искаме да разчистим водоскоците и малките езерца навсякъде- нещо, което не е правено от много години. Водата ще потече отново след 40 години”, обясни кметът на район Централен Георги Стаменов, който заедно с директора на „Градини и паркове” Веселин Козарев премахваха натрупаната пръст по един от водоскоците под часовниковата кула.

само за няколко часа от склоновете на хълма часа бяха събрани десетки чували с битов отпадък. До момента са извозени 5 камиона с отпадък.

Организатори на инициативата са Община Пловдив, район Централен, ОП „Градини и Паркове”, Free Plovdiv Tour, Аварийно Спасяване Пловдив и сдружение БГ Бъди активен. Включиха се още екип на БЧК, студенти по Екология към ПУ Паисий Хилендарски, Спелеоклуб Пловдив, представители на съюза на Ландшафтните архитекти.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Браво! Но скоро новопловдивчаните отново ще превърнат това прекрасно място в бунище.
    Жалко за усилията на хората, които са са се трудили.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина