АктуалноБългарияГрадътНовиниПод небето

Падна правителството на Кирил Петков

Министър-председателят заяви, че е горд да е лидер на правителство, свалено от Пеевски и Митрофанова

Правителството на Кирил Петков бе свалено с гласувания вот на недоверие в Народното събрание тази вечер. То падна с гласовете на ГЕРБ, „Има такъв народ“, „Възраждане“ и ДПС – общо 123 гласа.

Веднага след това министър-председателят Кирил Петков излезе на трибуната и заяви, че е горд да е бил лидер на правителство, свалено от Бойко Борисов, Делян Пеевски, Слави Трифонов и Елена Митрофанова. Самият Делян Пеевски присъства на заседанието, като гласува, след което напусна парламента.

Дискусиите в Народното събрание продължават. С падането на правителството на Петков започва нова процедура в Народно събрание за избор на нов кабинет. Президентът Румен Радев отново ще даде мандат за съставяне на ново правителство – първо на Продължаваме промяната, след това на ГЕРБ, и след това на трета избрана от него партия. Ако и при трите опита не се състави кабинет, отново предстоят избори за Народно събрание.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. По волята на Милостивия тоя тарикатлар с бакенбарди ала туистрокенрол да заминава за Юкон да си отпочине от българщината ,че много му се насъбра. Първо наруши конституцията и стана министър с двойно гражданство, после даде всичко от себе си да продаде България в борбата и за справедливост със фалшивата държава северна македониjа. После замалко канадката да го хване как думти в кабинета тая Бориславова или ква беше. Ортака му съден за интелектуална кражба , купуване на други родоотстъпници. Не му е лека неговата, да заминава към британска колумбия да си отпочине дейва итравестита скапан

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина