Новини

По 300 000 лв. обезщетение за разменените бебета

По 300 000 лева на семейство обезщетение поискаха адвокатите на двете майки от болница „Шейново“ за размяната на бебетата, пише БНР. Исковете не са внесени още официално, коментира Стоян Стойков, адвокат на една от майките.

„Коментарът за тези обезщетения е на базата на предложението на болницата да плати доброволно. Към момента няма още нищо официално, депозирано, както изисква болницата. Това беше един предварителен разговор, в който болницата покани двете страни да говорят за това, въпреки че ние не желаехме да говорим към онзи момент. В разговора между нас като адвокат и болничната администрация се коментираше сумата, от наша страна ние на въпроса какво според нас е справедливото обезщетение, ние казахме – на всяка една от майките по 300 000 лв.“, заяви адвокат Стойков.

Днес официално адвокатът на Севда Михайлова Тодор Мангъров внесе искане за обезщетение в деловодството на болница „Шейново“.

„Считам, че не е много високо, тъй като то касае покриване на вредите, които са претърпени не само от майката, но също така и от нейното дете и от майка ѝ. Това, според мен, не е много високо за обезщетяване на вредите, които са претърпени от най-близкия семеен кръг на майката. Законът дава това право“, коментира адвокат Мангъров пред БНР.

Върнаха разменените бебета на родителите им

Ето как е станала размяната на двете бебета

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина