ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияНовини

Мъж загина при катастрофа с кола на НСО, в която е бил Кирил Петков

Тежко остава състоянието на жената, която пострада при катастрофа край град Аксаково. Тя е настанена в болница „Света Анна“ във Варна.

Автомобил на НСО, в който пътувал и съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков се сблъска с друга кола. Мъжът на ранената загина при инцидента. Други трима пътници са прегледани и са освободени за домашно лечение. Те са с леки наранявания, съобщава Vesti.bg.

С пост във Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия в катастрофата шофьор.

„Моите огромни съболезнования на близките на починалия шофьор. Колата на НСО, с която отивахме към Варна тази вечер, катастрофира на влизане в Аксаково. Возих се на задната седалка в колата и имах само изкарване на въздуха, но реално не съм пострадал. Бърза помощ дойдоха много бързо на място, както и пожарникарите, които успяха много професионално да разрежат колата за да извадят пострадалите. Искам да благодаря и на тези, които още в първите минути успяха да намерят лост и заедно да отворим вратите и да се стигнем до хората. Благодаря и на двамата служители от НСО, с които отворихме заедно вратите и бяха адекватни въпреки, че и те бяха с някакви травми“, написа Петков. 

И подчертава, че „реално без професионалната техника и уменията на пожарникарите не можехме да се справим“„Дадох дума на екипа на пожарникарите, че тези специализирани инструменти, които имаха, трябва да са в всяка пожарна кола, защото разбрах, че някои ги имат, а някои не. Обещавам, че ще направя всичко, за да ги осигурим!“, посочва съпредседателят на ПП. 

Той е отишъл и до болницата, в която е настанена пострадалата при инцидента жена. „Говорих с неврохирурга, която ме уведоми, че черепната травма изглежда незастрашаваща живота. Моля се на Бог и другите травми да не застрашат живота ѝ. Дал съм телефона си на директора на болницата, ако трябва каквото и да е съдействие, да имаме личен контакт и да ми звънят по всяко време. Медицинският персонал в болницата бяха големи професионалисти и им благодаря за моменталната помощ, която оказаха на жената. Искрени съболезнования на дъщерята на загиналия, семейството и близките му. Ще се опитам да се свържа с тях в утрешния ден, и да им окажем всякаква помощ от която имат нужда. Ще спра предизборната си кампания докато съм сигурен, че всичко което зависи от мен за да помогна на пострадалите и семейството е направено. Благодаря за стотиците обаждания. Бог да го прости човека!“, допълва в поста си в социалната мрежа Петков. 

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак „Стоп“. Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който е на мястото на инцидента. 

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазил знака „Стоп“. Той е на 63 години. Спътничката му – 58-годишна, е откарана в болница „Св. Анна – Варна“. В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма – на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение. 

Военно-окръжната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно производство по случая. Извършват се процесуално-следствени действия, оглед на местопроизшествие и разпити на свидетели. Тепърва предстои назначаване на експертизи.

Снимка: Vesti.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина