Имената на Минчев, Гюров и Заков е обсъждат за премиерския пост

Избори 2021 Новини
Никола Минчев

На този етап не е сигурно, че Кирил Петков няма отново да бъде издигнат за премиер

 

Председателят на групата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров, министърът на отбраната Драгомир Заков и бившият председател на НС Никола Минчев са трите имена, които са били обсъждат като потенциални кандидати за премиерския пост на мястото на Кирил Петков, научи OFFNews от свои източници в Народното събрание и сред парламентарно представените партии.

Вчера БСП обяви, че ще подкрепи нов кабинет на настоящия си коалиционен партньор ПП, но ако Кирил Петков не е премиер. Този обрат дойде заради изгонването на 70 руски дипломати, с което червената партия не е съгласна. От ИТН, на свой ред, настояват Кирил Петков да не е премиер, а Асен Василев изобщо да не е в следващия кабинет.

Засега имената на Минчев, Гюров и Заков само се обсъждат и не е постигната официална договорка между коалиционните партньори.

Самият Андрей Гюров тази сутрин в телевизионно интервю отрече, че ще бъде номиниран за поста.

В същото време източници на OFFNews от БСП дадоха противоречива информация за номинацията. Според едни почти сигурно е, че за премиер ще бъде предложен Минчев. Според други решение на този етап няма.

Според източници на OFFNews депутатът от „Има такъв народ“ и председател на 45-ото и 46-ото НС Ива Митева е твърдо против кандидатурата на Никола Минчев.

На този етап не е сигурно, че Кирил Петков няма отново да бъде издигнат за премиер, добавя висш представител от коалицията.

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.