АктуалноГрадътКриминалеНовиниПод небето

Грешка при ремонт предизвикала пожара на „Душо Хаджидеков“ (ВИДЕО и СНИМКИ)

Кметът Здравко Димитров разпореди две вишки на „Чистота“ и всички водоноски на „Паркове и градини“ да се притекат на помощ

Грешка при ремонтни дейности в подпокривната част от ОУ „Душо Хаджидеков“ е най-вероятната причина за избухналия огромен пожар над целия последен етаж на сградата днес.

Както Под тепето съобщи Гори училище „Душо Хаджидеков“. Огънят е огромен и се усеща почти в целия център на града. Гаси се от няколко противопожарни екипа, ръководени от шефа на РД ПБЗН комисар Георги Мангараков. Няма информация за пострадали хора.

Целият покрив на Душото гори (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО)

Версията за причините за момента е, че огънят е тръгнал при ремонтни дейности, свързани с лепене на изолационна черна хартия над стаята с архива на училището. Сигналът е подаден веднага от работник на ремонтиращата бригада, а огнеборците бяха на мястото 3-4 минути по-късно.

Когато чу за тази версия, шефът на ремонтната фирма колабира. Медицинската сестра на училището му се притече на помощ. Събралите се граждани опитаха да го успокоят, че щом няма човешки жертви всичко е поправимо.

В момента в Община Пловдив се търсят документите за застраховката на школото. Причината е, че не се знае дали копията в самото училище ще оцелеят при огъня.

На последния подпокривен етаж, освен архива, има няколко класни стаи, компютърен и медицински кабинет, както и директорската и учителските стаи.

Кметът Здравко Димитров, който също пристигна на място от празника за Първия учебен ден в Спортното училище, разпореди две вишки на общинското предприятие „Чистота“, както и всички налични водоноски на „Градини и паркове“ да бъдат пренасочени към училището и да помогнат на пожарната. Той напомни, че  наскоро сградата бе ремонтирана.

Днес е бил първият работен ден на учителите след почивните летни дни. Директорката е била в отпуск, но е пристигнала веднага на място, след като е информирана от тях за инцидента.

Към 12 часа пожарните екипи все още се борят с огромната огнена стихия.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина