АктуалноКриминалеНовиниСъдТемида

Главният прокурор отиде при бития и ограбен старец в Трилистник (ВИДЕО)

Развълнуваният и изпатил възрастен човек разказа на Гешев как е бил нападнат

„Ще вземем мерки, дядо, няма да се притесняваш!“ –обеща му главният прокурор

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов посетиха 86-годишния мъж от пловдивското село Трилистник, който бе нападнат в събота през нощта в дома си, бит и ограбен от двама роми.

Припомняме, че Прокуратурата в Пловдив и органите на ОД на МВР – Пловдив за по-малко от денонощие разкриха извършителите на побоя и грабежа на 86-годишен жител на селото, от когото са отнети 100 лв. и лични документи. Двамата нападатели – на 32 г. и на 16 г., са задържани за срок от 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетното лице е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

Арестуваха двама, пребили и обрали 86-годишен мъж от Трилистник

В момента за пострадалия възрастен мъж са дошли да се грижат негови близки. С оглед на нанесения побой, главният прокурор обяви, че са осигурени допълнителен медицински преглед за него и му предостави предпазни маски.

Развълнуваният и изпатил старец разказа на Гешев как е бил нападнат.

„Ще вземем мерки, дядо, няма да се притесняваш!“ –обеща му главният прокурор.

Много хора се върнаха от чужбина в селото и нямат работа. Очакваме да има още престъпления,“ споделиха жители на Трилистник.

В разговор с кмета на селото Мирчо Петров главният прокурор посочи, че противодействието на битовата престъпност продължава и в условията на извънредно положение.

„Това, че имаме извънредно положение и МВР са ангажирани с много други дейности, не означава, че трябва да се спре да се работи. Когато има престъпления, ще трябва да има реакция. Оправданието, че нямаш работа, не може да е оправдание да грабиш възрастните хора“, коментира Иван Гешев.

Той изрази благодарност към полицията и прокуратурата за бързите действия по разкриване на престъплението.

„Правоохранителните и правораздавателните органи взимат мерки по отношение на очаквания ръст на битовата престъпност във връзка с влошаващото се икономическо положение.

„Вие днес показахте, че държавата, която всички обвиняват, не е мащеха и се грижи за народа си“, посочи от своя страна кметът на Трилистник.

Шестима арестувани при спецакция в Трилистник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина