АктуалноНовини

Отпускат 37 млн лева за стадионите на Ботев и Локо, вместо нов правителствен самолет

Решението взе днес Министерският съвет на редовно заседание

Положителна новина за пловдивските футболни фенове пристигна от София – Министерски съвет реши да отпусне общо 37 млн лева за стадионите „Христо Ботев“ и „Локомотив“. Средствата се пренасочват от планирани разходи за закупуване на нов правителствен самолет. Вместо за него, те ще се използват от Община Пловдив, като градската управа ще прецени по какъв начин да се разпределят средствата за спортните съоражения.

Сагата със стадионът на Ботев се проточи дълги години. След събарянето на старото съоръжение в годините, в които клубът бе финансиран от Цветан Василев, част от новия стадион бе издигнат, но остана недовършен след краха на бизнесмена. Преди няколко месеца за кратко строителството отново стартира, непосредствено преди местните избори, но то отново спря. В момента стадионът продължава да бъде със завършени основи на две от трибуните и фундаментите на другите две. Във финалния си вид съоръжението трябва да може да побира около 20 000 зрители и да бъде с модерно осветление и козирка, покриващо стандартите за мачове в Евротурнирите.

Стадион Локомотив и спортната база около него също се планира да бъде модернизирана, като това се случва на етапи в последните години. „Черно-белият“ клуб също смени няколко финансови благодетели, като постепенно в годините стадионът се сдоби с обновени трибуни и осветление. Плановете са за изграждане на цялостна спортна база край парк Лаута.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Да , а другите спортове, които поститат някакви реални резултати да го духат, важното е да има какво да се чупи и руши. Държавата пак избра популизма и простотията пред това да изгради баса и условия на хора, които наистина работят и постигат успехи.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина