Вкусът на градаЗабавление

Иван Звездев панира козе сирене в шам фъстък в Стария град

Професията готвач не е самобитна, а обществена, каза на Дефилето на младото вино ТВ кулинарят


ТВ кулинарят Иван Звездев днес събра стотици ценители на хубавото вино и качествената храна през уличките на Стария град в последния ден на Дефилето на младото вино. Топ готвачът врътна три гурме ястия, подходящи за червените еликсири. Той дойде под тепетата по покана на Вила Винифера. 


Първият дребен шедьовър бе бонбон от прошуто с фурми. Това е синьо сирене, смесено с фурми, завито в прошуто с пълнозърнест сухар. Синьото сирене се смесва с крема сирене горгозола, настъргани фурми в прошуто, увити в листо от айсберг. Бонбоните са мезе за каберне.


Втората вкусотия бе хапки от козе сирене с шам фъстък и желе от нар. Те се получават, като се смеси козе сиренето с малко крема сирене, правят се топчици, делят се на две и се пълнят с желе от нар. Това желе е всъщност сок от нар, който се загрява, смесва се със захар и лимонов сок и желатин, за да може да стегне. Приготвеното се срязва на две, пълни се и се панира с шам фъстък. Хапките са подходящи предимно за шардоне, обясни Звездев. Последната стъпка в менюто бе винен кебап с бяло вино, който се консумира с червено.

Не пазя готварски тайни. Работата ми е такава, че като правя ястие , хората да научават рецептата и да я използват в последствие. Аз съм приел да казвам това, което знам. За какво ми е на мен иначе. Тази професия не е самобитна, а обществена, каза Звездев.

След кулинарния урок пред стотици пловдивчани и гости на Дефилето, готвачът се разходи из Стария град с екипа си и опита от част от младите вина.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина