ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Петя Цонева представя „Люлката на живота“

Поетесата е носителка на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Добромир Тонев, Ивайло Балабанов, Дамян Дамянов, Дора Габе, Йордан Кръчмаров

Средствата от продажбата на книгата ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов

В месеца на българската просвета и култура голямата българска поетеса, за която не се шуми много, но има хиляди фенове, ще представи сборника си „Люлката на живота“ в три знакови града в Южна България – Пловдив, Хасково и  Кърджали. Книгата съдържа едни от най-вълнуващите произведения на младата авторка, която е доцент по английска литература и преподавател във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Издала е шест стихосбирки. Носителка е на много национални литературни награди, между които са Априловската награда, Славейковата награда и награди на имената на Дамян Дамянов,  Добромир Тонев,  Дора Габе, Ивайло Балабанов, Йордан Кръчмаров и други поети.

Поетичната книга на Петя Цонева, излезе миналата година с финансовата подкрепа на община Ивайловград, а средства от продажбата й сега ще послужат за издаване на сборник на английски език на големия български поет Ивайло Балабанов. На 15 май в Пловдив, в читалище „Възраждане“, в 18:00 ч., ще бъде второто представяне на „Люлката на живота“, след премиерата й миналата година в Хухла, селото на Ивайло Балабанов, когато Петя Цонева спечели приза „Почетен селянин на „Мистериите на Хухла 2023“. На 16 май в 17.30 ч. „Люлката на живота“ ще има своята първа среща с читателите си в Хасково в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“,  а на  17 май „Люлката“ ще се залюлее и в Кърджали в читалище „Обединение“ – в 17.30 ч., където възторжените й почитатели я очакват с нетърпение.

Стихосбирката, дело на Издателска къща „Родопи“ – Кърджали, е брилятно издание, не само заради ювелирните стихове на Петя, а и заради майсторското оформление от големия български художник Владимир Чукич, известен по света и у нас. Авторът на предговора на стихосбирката е поетът Бойко Ламбовски – корифей и в литературата, и в журналистиката.

Заповядайте:

15 май. Пловдив. Читалище „Възраждане“ (Старият град, ул.“Стоян Чалъков“ 1), в 18:00 ч.

16 май. Хасково. Регионална библиотека „Христо Смирненски“, в 17.30 ч.

17 май. Кърджали. Читалище „Обединение – 1913“  в 17.30 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина