Фантастичен старт на OPERA OPEN 2020 на Античния театър

Живот Култура Новини

Снимки: Александър Богдан Томпсън

OPERA OPEN 2020 се откри официално с концерт-спектакъла “Вратите на съня” с произведения от Бах, Вивалди, Муре, Глук, Моцарт, Бетовен, Верди, Белини, Чилеа, Месиан, Орф, Арнаудов на Античния театър в Пловдив. Спектакъл-сън, отразяващ духа на необичайните обстоятелства, в които живеем и творим. Разчупващ тишината и едновременно отдаващ й почит. Стилен, овладян, извън клишето. С визионерски поглед, който обединява артисти и публика чрез музикална естетика, и с респект към енергията на древната сцена в Пловдив.

Диригент – Диан Чобанов
Режисьор – Нина Найденова
Хормайстор – Драгомир Йосифов
Хореограф – Мариана Крънчева
Сценография и мултимедия – Петко Танчев
Костюми – Николина Костова – Богданова

Солисти:
Камен Чанев – гост
Зорница Иларионова – цигулка – гост
Анет Артинян – виолончело
Кирил Пенчев – кларинет
Мариана Крънчева – танц
Август Методиев, Александър Носиков, Вера Гиргинова, Георги Султанов, Евгений Арабаджиев, Евгения Ралчева, Ива Ананиева, Крум Гълъбов, Марияна Панова, Марк Фаулър, Момчил Караиванов, Светлана Иванова, Свилен Николов, Станислава Момекова, Таня Иванова

Хор, Оркестър и Балет на Опера Пловдив

Следващото представяне на концерт-спектакъла “Вратите на съня” е тази вечер /11 юли/ от 21:15 часа.

Концепцията за обърната перспектива на Античния театър ще видим и в “Поетите и музиката” на 17ти и 18ти юли. Пълна програма на фестивала може да видите тук:

https://operaplovdiv.bg/arenaopen/schedule/year/2020

OPERA OPEN 2020 се откри при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, с отговорна грижа за здравето на зрителите и на артистите! Публиката, настанена на самата сцена и на секторите А и F бе ограничена до 350 души, настаняването се извърши на отворени врати 85 минути преди началото на спектакъла, а напускането на Античния театър бе модерирано от водещ, за да се избегнат струпвания.

 

Фотограф – Александър Богдан Томпсън

Споделете ни във:

2 коментара за “Фантастичен старт на OPERA OPEN 2020 на Античния театър

 1. “…fantastichen-start-na-opera-open-2020-na-antichniya-teatur…”
  АХ, СЕСТРО!
  “…fantastichen-start-na-opera-open-2020-na-antichniya-teatur…”
  МА ВСЕ ПО– ФАНТАСТИШЕН СТАВА ФИШЕКЪТ + Я КОЛКО ЗАПЛАТИ ИМА ИЗБРОЕНИ, А? А?
  ИСТИНСКА ОПЕРА има на два часа разстояние за 5 пет пари за старците по БДЖто – ЗАТВОРЕНА, с акустика, на меки кресла и климатик без комари и без кебапче на клечка с биричка, старомодничко, като … опера!

 2. Самоцелни, самодоволни, самовлюбени изг7зици не мирясват въпреки опасната панедмия – просто защото OpenOPERAторката драпа да си заслужи Директорската ЗАПЛАТА.
  “Отворена” (?!?) Опера = АНТИопера.
  Билетчетата за тъкмо това епохално “откриване” имат МУЗЕЙНА стойност – оцелелите внучки ще се гордеят и ще ги сложат в рамка на стената.
  ЮРУШ, будалите!
  ==============
  (Снимките им са като СЕЛФИ – показват себе си; само дето никаква публика не се забелязва. Заплатаджийската им работа – ако трябва от продажба на билети да се прехранват, КАКТО Е РЕДНО . . . ?)
  (В стария виц: “ОБЯВИХА ВОЙНА, АМА НИКОЙ НЕ СЕ ЯВИ!”)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.