Трима велосипедисти пострадаха в катастрофи

Криминале Новини

Полцията препоръчва на велосипедистите, при пресичане на пешеходна пътека да се убедят, че тяхното намерение е възприето от останалите участници в движението

Трима велосипедисти са с охлузване и с натъртвания при пътни инциденти, регистрирани на територията на ОД на МВР – Пловдив през изминалото денонощие. Две от произшествията са в Пловдив, а третото е в Асеновград.

В сутрешните часове на 11 август на кръстовище на бул. «Руски» и «Иван Вазов» в Пловдив, лек автомобил «Хюндай» е отнел предимството на преминаващ 34-годишен велосипедист. 70- годишният водач на автомобила е извършвал маневра десен завой и по думите му е видял велосипедиста в последния момент. Младият мъж се е отървал с охлузвания.

20-годишен водач на «Алфа Ромео» с два месеца опит като шофьор е причинил пътен инцидент с 48-годишен велосипедист, преминаващ през кръстовище на бул. «Свобода» в гр. Пловдив.

В Асеновград, в сутрешните часове на вчерашния ден, водач на лек автомобил «Фолксваген Поло» при маневра десен завой на кръстовището на бул «Цар Иван Асен II» отнел предимството на 37 годишен велосипедист от село Болярци. 53-годишният водач на автомобила не е съобразил действията си на пътя с уязвим участник в движението.

Полицията апелира към водачите на моторни превозни средства за повишено внимание при наближаване на пешеходна пътека, където е възможна внезапна поява на велосипедисти.

Към водачите, които използват алтернативен транспорт – велосипеди, тротинетки и електрически скутери:  да съобразяват поведението си при преминаване на кръстовище и пешеходна пътека.

Препоръчват още на велосипедистите, при пресичане на пешеходна пътека да се убедят, че тяхното намерение е възприето от останалите участници в движението.

Споделете ни във:

1 коментар за “Трима велосипедисти пострадаха в катастрофи

  1. Полицията да спре да “препоръчва” и да започне да действа!

    На всяка пешеходна пътека аз слизам от колелото, и изчаквам да ми бъде даден път, въкрепи че по ЗДВП аз съм предимство.

    Поне веднъж на ден ми се случва на двулентов път в едната летна колите да спрат и въпреки, че вече съм на пешеходната пътека в другата лента автомобили да продължат да се движат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.