БългарияИзбориНовини

ЦИК: Изборите ще продължат дори при сигнал за бомба

Следващата седмица, дори и сигналите да продължат, ученици няма да бъдат евакуирани

Изборите няма да бъдат прекъсвани при сигнал за бомба, пише OFFNews. Това заяви председателката на ЦИК Камелия Нейкова след провелата се по-рано днес среща със служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

Демерджиев добави, че сигналите за бомби са хибридна атака и към този момент няма никаква реална заплаха. По думите му при всичките огледи не са открити някакви опасни предмети. Той каза още, че секциите ще бъдат под охрана от МВР още от събота и призова гражданите да гласуват спокойно на 2 април.

Секции ще бъдат евакуирани само при реална заплаха, а избиратели, носещи съмнителни вещи и обемни багажи, ще бъдат проверявани, но извън изборните помещения и сградите, каза той.

Министърът каза още, че е разработен план за действие при сигнали за взривове. По думите му от следващата седмица, дори и сигналите да продължат, ученици няма да бъдат евакуирани.

През последните дни ЦИК проведе две срещи с представители на МВР по повод ежедневните сигнали за бомби в училищата. Вчера говорителката и зам.-председателка на ЦИК Росица Матева обяви, че МВР ще охранява секциите през целия ден, а изборите няма да бъдат прекъсвани.

„Бомбена“ ваканция в Пловдив

Обучени кучета проверяват училищата за бомби в Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Междувременно бившият министър на електронното управление и ИТ експерт Божидар Божанов заяви, че е възможно атаките да са насочени директно срещу изборите. Той предложи училищата да спрат да използват незащитени пощи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина