Петков: Хората на Трифонов блокираха реформата в КПКОНПИ

Избори 2021 Новини
Парламент

Законопроектът за противодействие на корупцията влиза на първо четене

Депутатите най-сетне започват работа по внесения преди почти месец законопроект за КПКОНПИ. В парламентарната комисия по конституционни и правни въпроси днес текстовете трябва да бъдат гласувани на първо четене .

От „Продължаваме промяната“ обявиха, че една от причините за излизането на „Има такъв народ“ от властта е желанието Бойко Рашков да оглави комисията. Според Кирил Петков именно хората на Слави Трифонов са блокирали и реформата в КПКОНПИ. Радостин Василев, отцепилия се от ИТН спортен министър,  също потвърди, че именно съпартийците му бойкотирали законопроекта за КПКОНПИ.

След като от ПП внесоха законопроекта и предложиха Рашков, новото мнозинство опита да блокира и този процес, като бойкотира кворума на няколко пленарни заседания, на които трябваше да бъде даден старт на реформата в антикорупционната комисия.

Законопроектът, иначе консенсусен за трите останали в управлението формации, обтегна и отношенията между ПП, БСП и ДБ. Левицата и десните се обидиха, че не са сред вносителите. Председателят на правната комисия Милен Матеев (ПП) отговори на това недоволство с извинение и благодари на колегите си от „Демократична България“ и БСП за съвместната им работата по законопроекта. Той добави, че вносители са само ПП, защото е трябвало да реагират и внесат максимално бързо промените.

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

1 thought on “Петков: Хората на Трифонов блокираха реформата в КПКОНПИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.