Търсят се лекари за Здравната служба в Столипиново

Актуално Градът Новини

В етническите квартали на Пловдив са създадени доброволни отряди, съвместно с местните лидери, Общинския кризисен щаб и и ДФ „Пловдив 112“

Близо 120 доброволци в Столипиново и останалите етнически квартали на Пловдив ще следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и ще провеждат разяснителна дейност сред гражданите там, за това как да спазват мерките срещу разпространение на коронавирус. Това съобщи на брифинг на Общинския кризисен щаб зам.-кметът по социална политика Анести Тимчев.

Групите на доброволците са разделени по микрорайони. В тях са включени местни доброволци, препоръчани от лидерите по кварталите и проверени от полицейските управления- това са хора с добро име сред общността. Те ще бъдат обучени допълнително в Доброволно формирование „Пловдив 112“.

Съвместно с Общностния център в Столипиново и училище „Найден Геров“ са разработени указания за жителите на квартала как да се спазва хигиена и социална дистанция.

Работи се активно във всички райони, където има компактна етническа маса. Очаква се в махалите да има струпване на върнали се от чужбина, които не спазват ограниченията, призна Анести Тимчев.

В Столипиново е открит специален кабинет, чрез общинската дирекция „Здравеопазване“, в който на място ще бъдат консултирани, хората които се завръщат от чужбина, както и други с оплаквания, за да не се разхождат неоснователно до да търсят медицинска помощ в други райони на града, обясни Тимчев.

Търсят доброволци лекари, които да извършват прегледи там, обяви зам.-кметът.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.