Тренажор за улов на хищна риба в панаира

Градът

Оптимизъм за славата на международния ловен туризъм у нас на старта на „Природа, лов и риболов”

Зам.-министър Костов изпробва първи тренажора за улов на хищна рибаВръща се славата на международния ловен туризъм в България. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов, преди да открие  Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2016“. Тя продължава от 30 март до 3 април в Международен панаир Пловдив.  61 фирми предлагат модерно оборудване за хобито на десетки хиляди българи, много новости и атракции. Очакват се над 20 000 посетители.

Увеличават се и броят на чуждестранните гости, и приходите от ловен туризъм, които през миналата година бяха 6.473 милиона лева, съобщи Румен Янкулов, директор на дирекция „Ловно стопанство“ в Изпълнителната агенция по горите, на пресконференция преди старта на изложбата. Между 7 и 8 милиона лева годишно инвестират българските ловци за опазване на дивечовото богатство, посочи Иван Петков, председател на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България“.

Изложбата разкрива възможностите, които дава съчетаването на бизнеса и екологията, а за фирмите това е стимул да предлагат нови изделия и дестинации за алтерантивен туризъм,  изтъкна д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив, който е организатор на форума.

В 22-о издание на изложбата участващите фирми предлагат  изделия за лов, риболов и свободно време: оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, високо проходими машини АТВ и УТВ, действащи реплики на старинни оръжия. Новост са лодките за рибари и тренажорът за улов на хищна риба.  Първи го изпробва заместник-министър Георги Костов, който отдели повече от час, за да разгледа експозициите. Най-дълго се задържа на VІІ Национална трофейна изложба, включваща 400 трофея от 8 вида дивеч и подготвена от  Съюз на ловците и риболовците.

В съпътстващата програма са включени  демонстрации на примамки за лов и риболов, на ловни соколи и други хищни птици,  кулинарно шоу с ястия от дивеч, безплатно обучение по стрелба, национална изложба на гълъби. Децата ще се забавляват на състезание по риболов, викторина с много подаръци и награждаване на победителите в конкурса за рисунка на 2 април.

Днес стартира и изложението „Цветна пролет”. Изненадващи идеи за украса на дома и за предстоящия Великден, екзотична растителност  и декоративни овошки могат да видят посетителите.

 

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.