ГрадътКултураНовини

Стартира първото лятно издание на „Пловдив Джаз Фест“

Началото на първото издание на Plovdiv Jazz Summer ще постави концертът на Мирослава Кацарова „Дългите сенки на август“

Програмата на Plovdiv Jazz Summer е раззделена на две части – в началото и края на август. Събитията ще се състоят също на две места – в лятно кино „Орфей“ и в село Марково.

Началото е днес в лятно кино „Орфей“. В три последователни вечери от 21 часа концерти ще изнесат три джаз дами – Мирослава Кацарова, Розалия де Соуза и Белослава.

Мирослава Кацарова ще бъде на сцената днес заедно с пианиста Мирослав Турийски и барабаниста Младен Димитров. Тримата музиканти празнуват 10 години от началото на съвместната им творческа работа.

Заглавието на концерта „Дългите сенки на август” всъщност е и най-новата песен на триото. Тя е създадена по музика на Мирослав Турийски и Мира Кацарова. Автор на текста е поетесата Ина Иванова. По време на концерта песента ще бъде представена за пръв път пред публика.

Още едно премиерно парче ще чуем на 03 август, този път то е на Mr. Moon (Младен Димитров) feat. Мирослава Кацарова, а заглавието му е „Чудеса“. Всички песни в концертната програма ще бъдат на български език.

Plovdiv Jazz Fest

На 4 август е концертът на бразилката Розалия де Соуза. Тя е позната на пловдивската публика, тъй като е закрила джаз фестивала през 2015 г.

На 5 август е концертът на Белослава. Той е част от нейното юбилейно турне, с което тя празнува 22 години на сцената.

Втората част на джаз фестивала ще се проведе от 26 до 28 август в село Марково.

Летният джаз фестивал се провежда с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар за 2022 г.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина