АктуалноГрадътНовини

Само 4 положителни проби от над 600 теста в последната седмица в пловдивско

Няма хора на интензивно лечение в пловдивско, съобщиха от медицинския щаб

83 са случаите на заразени с коронавирус към днешна дата в Пловдивско, това съобщи областният управител Дани Каназирева днес. Пресконференцията на областния щаб бе само ден преди падането на извънредното положение и екипът направи кратък обзор на свършената в последните два месеца работа, като изразиха общо задоволство от добре свършената работа, комуникацията между различните институции, болниците, без значение от собствеността им и поведението на самите граждани.

Към днешна дата случаите на коронавирус са 39 в Пловдив, 31 в община Родопи и още 13 в други общини в областта. От началото на кризата 36 от потвърдените случаи вече са оздравяли, а 32 са на домашно лечение. Сред медицинските лица в областта има общо 13 положителни проби, 11 от които вече са излекувани, съобщиха от щаба.

16 от потвърдените с коронавирус пациенти са хоспитализирани в 4 болници – УМБАЛ „Св. Георги“ и три частни – Каспела, Пълмед и Света Каридад. Вече няма пациенти на интензивно лечение, добави още Дани Каназирева.

2825 души са поставени под домашна карантина към момента.

Областният управител даде и обобщени данни за тестовете от последната 1 седмица. Направени са 656 проби, от които само 4 са положителни. Специално се правят тестове и в социалните домове, като направени са 337 и те постоянно се обработват. До момента обаче няма положителни проби.

Наличните легла в областта в момента са 430, от които 81 за интензивно лечение.

Всички лекари от щаба изразиха добро мнение за свършената работа и благодариха на институциите за добре свършената до момента работа. Те подчертаха, че въпреки края на извънредното положение, вирусът още е сред нас и много от мерките остават. Самият щаб ще продължи да работи и да следи развитието на заразата.

Много дарителски кампании също продължават дейносттта си. Дани Каназирева специално подчерта една от тях – „Пловдив срещу Ковид-19“, инциирана от привърженици на Локомотив Пловдив. Тя е свързана с дарения за Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“. До момента са събрани около 14 000 лева за нужно на клиниката оборудване. Детайли за нея ще бъдат качени на страницата на Областна управа.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина