Нощните заведения в пловдивско с капацитет наполовина, масите в ресторанти – през 1,5 м. (ВИДЕО)

Актуално Градът Новини

Молове, търговски центрове и представители на заведенията обсъдиха мерки с областния управител

Изобщо няма да говоря за затваряне, категорична е Дани Каназирева

Пропусквателен режим и мерене на температурата на входа ще се организира от заведенията в Пловдив, за да се контролира достъпът и да няма струпване на хора. Това е една от мерките, които са обсъдени на среща между ресторантьорите и представители на други заведения с областния управител Дани Каназирева.

Конкретните мерки са капацитетът на нощните заведения да се намали на 50%, за които цифри самите ресторантьори и собственици ще уведомят областна управа до 17 часа утре. Тази мярка се отнася само за нощните заведения, коментира Каназирева. В заведенията със силна музика тя ще бъде намалявана, за да няма надвикване в тях. При по-висока музика няма дистанция, затова ще я намаляме, коментира представител на нощните клубове.

Що се отнася до ресторантите, там капацитетът няма да се променя. Мерките са на една маса да не може да сядат повече от 6 човека, а самите маси ще са на разстояние от поне 1,5 м.

Срещата с ресторантьорите е била днес от 11 часа. Трябва да пазим баланс и да решаваме с диалог, за да запазим както здравната система, така и икономиката, коментира областният управител Дани Каназирева.

Освен тях, среща е направена и с търговските вериги и трите мола, които също ще предоставят схема за това как ще се организира достъпът – да няма струпване на хора, дезинфекция и дистанция между хората.

Павлин Павлов от Асоциация на заведенията коментира, че нямат проблем с мерките и диалогът е бил конструктивен. Те ще следят и ще се спазват, категоричен бе той. Диан Найденов, представител на нощните заведения добави, че мерките не са приятни, но по-добре да работят с ограничен капацитет, отколкото да бъдат изцяло затворени.

Споделете ни във:

3 коментара за “Нощните заведения в пловдивско с капацитет наполовина, масите в ресторанти – през 1,5 м. (ВИДЕО)

  1. Когато в града на здравките няма един с два грама мозък, но е много ” деен” да демонстрира умствения си дефицит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.