Наградиха жители на Източен, облагородили междублоковите пространства в района

Градът Зелен град Новини

Петима жители на район Източен  бяха наградени за положените  усилия по облагородяването на междублокови пространства. Те се включиха в инициативата на районния кмет Иван Стоянов “Да не спираме да бъдем добрият пример”, в която граждани-доброволци се грижат за пространствата около домовете си.   Електрически косачки,  храсторези и листосъбирачи са само част от градинската техника, която гражданите заявиха, че са необходими, за да се грижат за растителността в района, в който живеят. Всяко усилие и доброволен труд трябва да бъдат поощрявани, затова бе трудно да бъдат избрани най-добре поддържаните, съобщиха от районната администрация.

Стоянка  Пенчева  е на 76 години и сама поддържа, оформя и сади градинките  вече повече от  10 години. „Наскоро ми откраднаха инструментите, с които се грижех за градинката и сега съм изключително радостна, че получавам нови и по-хубави инструменти“, коментира тя.

През пролетта  Илия Андонов показа цъфналите 300 рози, които е посадил. Той се грижи още и за 22 вишни, повече от 20 чинара и 35 туи. „Поддръжката и работата са много, затова електрическата  косачка, която получих  като подарък,  ще ми е много от полза“. Друг награден жител  беше Нончо Ангелов, който поддържа създадената от него градина  засадена с кипариси, бор и ели.

Отличени  с електрически храсторез и електрически листосъбирач  бяха  Антон Сокеров  и Николай Грудев, които  облагородяват не само своята междублокова градинка, но и тези, които са в съседство.Засадили са дървета като албиция, акация, рустифина.

„Поддържането на междублоковите пространства  и подобряване  на средата, в която живеем, трябва да се превърне  в социална отговорност и  приоритет за всички нас. Всекидневната грижа и всяко индивидуално усилие  допринасят  за  приветливия  вид  не само на района ни, но и за цялостната  визия на града“ коментира кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.