АктуалноГрадътИзбор на редактора

Кой филм възмути привържениците на „Възраждане“?

Агитка на политическа партия „Възраждане“, предвождана от народния представител Емил Янков, се опита да спре прожекция на филма „Близо“ в Пловдив преди няколко дни. Той е част от поредица филми на френски език в съпътстваща програма на фестивала „Франкофоли“. „Не сме гледали филма, но от трейлъра всичко става ясно“, твърдяха привържениците на „Възраждане“ пред кино LUCKY Дом на киното. Обвиненията бяха, че той е „педофилски“ и се пропагандирала „джендър идеология“.

За какво всъщност става дума във филма?

Историята започва с приятелството на две момчета през една лятна ваканция. Те са приятели от съседски семейства в малко белгийско село. Двамата си играят заедно на обичайните момчешки игри – карат велосипеди, борят се с въображаеми войници със собственоръчно направени мечове и пр. Няколко пъти единият гостува на другия и най-„скандалното“ нещо е, че спят един до друг на едно двойно легло, без да има никакъв намек за физическа интимност помежду им.

След ваканцията двамата влизат в един и същ клас в прогимназията. Сред различните закачки между съученици, момичетата от класа ги питат дали двамата не са гаджета, тъй като стоели твърде близо един до друг. Двете момчета отричат и едното казва, че те са близко просто като братя и по същия начин стоят и някои от момичетата в класа.

Историята отминава, но притеснението съучениците им да не ги помислят за нещо, което не са, кара едното момче да се отдръпне от другото. Това охлажда приятелството им, което в един момент довежда до самоубийството на другото момче.

Останалата половина на филма се занимава с последиците от случката – училището организира срещи с психолози, с които децата да обсъдят травмата от самоубийството на техен съученик. Живото момче споделя емоциите си с майката на самоубилото се момче.

В целия филм няма нито един кадър на сексуална близост или друг тип интимност. Двете момчета не демонстрират любовен интерес един към друг. Във филма няма нито кадри, нито намеци за секс – не само между двете момчета, а и изобщо – между момчета и момичета, или пък дори между възрастни.

За всички протестиращи срещу филма, обаче, недоволството е базирано не върху самия филм, а върху преразкази в интернет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

 1. Израждане…. Партията на ВАКСИНИРАНИТЕ ЛИДЕРИ на които всички спестявания са им в ЕВРО…. Пфу.. ваш’та майка Путинопоклонническа

 2. да мрът в кофите варягите недоклатени и техните дебилни избиратели

 3. „В целия филм няма нито един кадър на сексуална близост или друг тип интимност.“ – НЕ ИЗОБЩО, само се гушкат и си spoon-ват като нормални момчета. Малко ви плащат за тая пропаганда. Никой друг не бил възмутен, само маргиналите от възраждане…

  1. шото коцето и оня цончо си лягат и ближат, фарсът е за пред вдлъбнатите им фенове

   1. Пумияр преминал под дъгата , не е нужно да си от възраждане за да не харесваш тези дето се индентифайват като жени но нямата мензис. Абсолютно изкривяване на истината за филма от страна на Под Тепето. Разбира се ,честава въпрос за педерастщина , педофилия и всичко чуждо на нормалното семейство. Не съм от Възраждане и дори не ги харесвам заради проруската им пропаганда ,ала тук става въпрос за джендърство от най-долна проба

    1. бегай е трол омазан , сега ли се “ появиха“ обратните е капут неук, от римско време ги има, само спрели часовници мякат цял ден как ще ли да ги омъжат

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина