ГрадътКултураНовини

Днес започва „Седмица на корейското кино 2019“ в Пловдив

Първата безплатна прожекция е на драмата „Тунел“

За втора поредна година, в Седмицата на корейското кино 2019, която се организира от Посолството на Корея в България, освен прожекции в София, филми от програмата се прожектират и в Пловдив. От тази вечер до събота, включително, (7-9.11.) пловдивчани и гости на града ще имат възможност да видят безплатно четири съвременни корейски филма, привлекли интереса на международната публика.
Прожекциите са Lucky Дом на киното. Всички филми имат субтитри на български и английски език.

Днес, 7 ноември, в 18.30 часа е прожекцията на филма „Тунел“. Режисьор на лентата е Ким Сон-хун. Участват Ха Джун-у, Бе Ду-на, О Дал-су. Филмът е създаден през 2016 г. продължителност 126 мин., драма.

Ким Сон-хун е добре познат на българската публика с предходния си филм „Тежък ден”, както и със сериала за Нетфилкс „Кралство”. Режисьорският му стил първоначално залага на сюжетен минимализъм, от който да се оттласне и да развие в дълбочина характеристиките на персонажите, поставени в условията на крайна житейска ситуация. „Тунел” не прави изключение – филмът е зрелищен, динамичен и същевременно дълбок и провокиращ разсъждения за силата на човешкия дух. Екранизация по едноименния роман на Со Че-уон.
Мобилен телефон, две бутилки минерална вода и приказна торта за рождения ден на дъщеря си – това е всичко, което Джон-су държи в колата си. Звучи съвсем нормално, нали? Само че обстоятелствата около Джон-су се оказват малко по-сложни: мъжът е попаднал в капана на току що срутил се пътен тунел, минаващ под живописните планини на Корея. Ще успее ли да се спаси и как? Доколко надеждата, отчаянието, рекапитулацията за протеклия живот и семейната обич ще се окажат фактори в нелеката битка за оцеляване под руините?

Вижте часовете и кратки анонси за останалите филми от програмата:
8 ноември, петък, „Портрет на един поет“ , начало 18:30 ч.
9 ноември, събота, „Най-важният момент“ , начало 15:00 ч.
9 ноември, събота, „Малката гора“ , начало 17:00 ч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина