ГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Ден на спорта в Ботаническата градина тази събота

Поредната зелена инициатива за възстановяването на Ботаническата градина стартира на 11 май от 10:00 часа в парка. Почистването на възраждащото се пространство този път  ще бъде съпроводено от спортни игри за малки и големи – федербал, бадмингтон, волейбол, футбол, народна топка, скачане на въже и още много.

Най-голямата изненада за всички доброволци ще бъде откритият урок по карате ШИНКИОКУШИН за деца. Занятието ще води сенсей Георги Мерджанов, 4-ти дан по карате ШИНКИОКУШИН от АСКК “Тракия“. То започва в 11 часа, входът е свободен.

„Да изхабим малко калории, като потренираме на открито и свършим полезна работа (която също гори немалко калории). Освен спортни занимания ще продължим и с почистването на замърсените части на парка. Ще засадим още цветя, луковици и семена, ще закачим къщички за птици и още много. Каним всички желаещи да се присъединят към екипа ни и да отделят два-три часа от времето си за тази добра кауза. Съвместните ни усилия са насочени към подготовка за последващо засаждане на дървета, храсти, цветя, както и изграждане на нова ограда от Аграрен университет – Пловдив и Община Пловдив, за която в момента тече обществена поръчка. Осигуряваме ръкавици, ножици, лопати, торби за боклук и други приспособления, необходими в доброволческата инициатива. Както и вода за пиене”, съобщават организаторите на кампанията.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина