ГрадътКриминалеНовиниСъдТемида

Веска Хаджиева, умъртвила мъжа си след пореден скандал, отива на съд

68-годишната жена ще отговаря пред Темида за умишлено убийство

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишната Веска Хаджиева за убийството на съпруга й. Тя ще отговаря пред Темида за умишлено умъртвяване на другиго, извършено на 13 януари 2019 г. в село Труд. Припомняме, че адвокатът на Хаджиева Орлин Търновалийски настоява, че престъплението е извършено след неизбежна отбрана. Обвинението обаче е за умишлено убийство.

Според обвинителния акт обвиняемата Веска Хаджиева и пострадалият К.Х. били съпрузи, като отношенията между тях били влошени от много години. Те живеели в с. Труд, в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари 2019 г., по обяд, Хаджиева попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на К.Х., негови съседи и приятели. На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това К.Х. влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който К.Х. грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.  В този момент К.Х. изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Веска Хаджиева успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.  С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите. На 14 януари 2019 г., обвиняемата отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на К.Х. го  потърсили в дома му и го открили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията. По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на К.Х. е механична асфиксия от притискане на шията, са казва в обвинителния акт.

На заседание за мярка за неотклонение адвокатът на Хаджиева Орлин Търновалийски разкри, че  съпругът й я е тормозил години наред. Дори даде пример от време, в което подзащитната му е била хоспитализирана заради онкологично заболяване.  „Вярно ли си болна от рак, надявам се, че скоро ще умреш!“, казал мъжът й. В момента на убийството той е бил с 2,62 промила алкохол в кръвта и силно агресивен, по думите на адв. Търновалийски.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина