АктуалноГрадътНовини

Бременни майки шият маски на доброволни начала

Българският зъболекарски съюз в Пловдив е изявил готовност да помага на нуждаещите се

27 бременни майки са се самоорганизирали да шият маски и да ги предоставят на нуждаещи се във връзка с епидемията от коронавирус. Това съобщи на ежедневния брифинг в общината кметът Здравко Димитров. Те са си закупили нужните материали и са се организирали да проверят всички нужни стандарти за работа и за маски, като ще предоставят маските безвъзмездно на нуждаещи се, предимно на възрастни хора.

От общината съобщиха, че са впечатлени от голямото количество доброволци, които са се отзовали да помагат. Желанието е да се увеличи броят възрастни хора, които получават храна по домовете. За момента патронажната грижа обслужва няколко стотин души, но е нужно най-застрашените от коронавирус хора да се изолират и затова патронажната грижа по домове може да разшири своя обхват.

Кметът Здравко Димитров похвали и доброволния отряд „Пловдив 112“. Те извършват много работа, а специално при работата си в аптеките при предоставяне на документ ще имат предимство. „Те пазаруват за възрастни хора в крайна нужда и ще бъдат с предимство“, коментира Димитров.

В общината е пристигнало писмо и от Българския зъболекарски съюз, в което пловдивските зъболекари също са изразили готовност да помагат на нуждаещи се.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Опитват се да клеветят МЕДИЦИТЕ че не са САМОУБИЙЦИ вместо да им осигурят ЗАЩИТНИ средства, и да им екипират болниците за да не се превърнат в кланици.
    НЕКАДЪРНА УПРАВА.
    „Маски“ от плат не вършат работа; произвеждат се в 3 ТРИ категории, от които за тоя Вирус само 95% процента филтриране се признават (четирислойни, с въглен, и т.н.)
    Сульо.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина