ГрадътНовини

Малките радости на Кършияка: Пети паркинг за наемане под блока

Площта му е 715 кв.м., а инвестицията възлиза на 35 000 лева

Новоизграден паркинг по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив бе официално открит днес в район „Северен”. Паркингът се намира в междублоковото пространство на бул.”България” №45-47 (зад очна клиника „Луксор”) и е с 18 на брой места за паркиране на леки автомобили, като три от тях са за хора в неравностойно положение. Площта на паркинга е 715 кв.м. Общата стойност на инвестицията възлиза на 35 000 лв.

Този паркинг е пети по ред, изграден на територията на район „Северен” по Наредба за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на община Пловдив. Останалите се намират на бул.”България” №2-4; междублоковото пространство на ул.”Полк.Сава Муткуров” №65-73 и ул.”Порто Лагос” ; ул.”Победа” №15-21 и ул.”Добротич”; ул.”Васил Левски” №1-5 и ул.”Абоба” с общ брой отдадени до момента под наем 165 броя паркоместа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Няма по-гнусно нещо от тези заключени паркинги. Първо по закон в имота, общински в случая обшината е била длъжна да осигури всички необходими паркоместа. Тоест това не е услуга, за която да се плаща, това е платено от данъците ни. Второ, таксата е в пъти по-висока от Синята зона в Центъра, където наистина паркирането е проблем. Трето, докато паркоместата са свободни, никой не можеда ги използва, а места за гости липсват.

  2. Общината раздава срещу „скромно “ заплащане разрешителни за строеж с което сгъстява градската среда след което възникват проблеми с паркиране и пак като „спасители“ разработват проекти на вече обособени такива парко места с много „допълнителни дейностти“, които струват пари платени вече парко места!!! След което шумно се саморекламират!!! Спете спокойно охлюви, скоро ще ви построят платени зони да дишате и да се зареждате с чист въздух от тепетата !!!!!

  3. Смешна става тая практика да се реже лента де що има построена керемида. Дори и тоалетна да е, не минава без рязане на лентички. Преди време в Асеновград имаше даже тържествено откриване на пешеходна пътека.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина