ГрадътНовини

Еко училище отбелязва Деня на пчеларя

Децата ще могат да се запознаят в детайли с това как протича живота на пчелите и каква е организацията в един истински пчелен кошер, който ще разгледат отблизо

Празникът на Св.Харалампий – покровител на здравето, на меда и пчелите, както и професионален празник на пчеларите, ще отбележат утре в еко училище “Слънчев лъч” в партньорство със “Зелени Балкани”. Децата и гостите на училището ще имат възможността да научат повече за живота на пчелите, както и да се запознаят с устройството и организацията на един пчелен кошер от любителя пчелар и учител по екообразование – Пенка Иванова.

Масовото изчезване на пчелите и негативните последствия от това върху природата и човечеството е важна тема, над която се фокусира единственото по рода си в България еко училище “Слънчев лъч”. Учениците още  от подготвителна група и през цялото си обучение до 7-ми клас опознават природата в градинките към училището в часовете по екообразование и от малки знаят за огромното значение на пчелите в процеса на опрашване на растителните култури. Чрез този Ден на пчеларя децата ще могат да се запознаят в детайли с това как протича живота на пчелите и каква е организацията в един истински пчелен кошер, който ще разгледат отблизо (без пчели в него). Празникът ще завърши с кулинарна работилница за вкусни медени лакомства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина