ГрадътКултураНовини

Бохемска рапсодия и комедията Вчера си е за вчера на предпоследната вечер на Филмовите нощи

Последният ден от фестивала е понеделник с извънредна прожекция на УЮТ

В неделя вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис и Лятно кино „Орфей“ ви канят на една предпоследната вечер от тазгодишното издание на кино под звездите, което ви предлагаме. Откриваме с най-гледания за изминалата година филм БОХЕМСКА РАПСОДИЯ – биографична драма за великия вокалист на „Queen“ Фреди Меркюри (в ролята носителят на „Оскар“ Рами Малек), който преодолява всички стереотипи, подобно на музиката на групата, която отказа да бъде поставена под какъвто и да е знаменател. Филмът на Декстър Флетчър и Брайън Сингър е едно любовно писмо към всички почитатели на групата.

Късната прожекция от 23:30 ч. ще бъде на британската музикална комедия YESTERDAY / ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА от големия Дани Бойл. Филмът проследява Джак Малик (Химеш Пател) е музикант и автор на песни в малко английско крайморско градче. Единствената му опора в неуспешната му кариера е приятелката му от детинство Ели (Лили Джеймс). След странен инцидент с автобус по време на глобално спиране на тока той се оказва единственият човек на света, който си спомня за съществуването на Бийтълс. Джак бързо се превръща в суперзвезда, изпълнявайки парчетата на най-великата група на всички времена пред публика, която ги чува за първи път.

В последния ден – понеделник (21.10) предстои специалната извънредна прожекция на УЮТ – филмът на любимия ни театрален актьор Камен Донев, който обещава много смях под открито небе.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина