Подобряват организацията на военното учение „Тракийско лято“

Гласове Градът Новини

Кметът Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали учението „Тракийско лято“. То се проведе от 23 август до 03 септември в базата в с. Чешнегирово с участието на приблизително 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специалните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.

По време на разговорите бе обсъден и неприятният инцидент, при който заради забавяне на изстрелване на ракета срещу градушки беше унищожена част от реколтата на земеделски производители в областта. Кметът увери, че вече има изпратен доклад до Министерски съвет и са предприети съответните мерки.

От срещата стана ясно, че представителите от НАТО са готови да подобрят организирането и провеждането на военните учения, така че да не се оказва негативно влияние върху живота и ежедневието на местното население.

По думите на Здравко Димитров при провеждане на военни демонстрации, хората с интерес наблюдават тренировъчни учения или парашутни скокове.

Кметът подчерта, че едно от неприятните неща е, когато самолетите преминават звуковата вълна, при което се чува силен тътен.

От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро коментира, че следващата година, когато отново ще се проведе учение „Тракийско лято“, ще бъде подобрена организацията му, както и своевременното предупреждение на живеещите в близките населени места за цялостното събитие.

Споделете ни във:

1 thought on “Подобряват организацията на военното учение „Тракийско лято“

  1. Време е тея педерасти да изчезнат от наще граници.Херо Мустафа ВКЛЮЧИТЕЛНО това бустанско плашило.Аз не съм гласувал да ни управлявят тези фашисти.Пожарите,градушките и ковид за всичко имат вина те.Вън ПЕДАЛИ НАТОВСКИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.