„Демократична България“ призовава президента да свика Съвета за сигурност заради ковид кризата

Гласове Избори 2021 Култура Новини

„Демократична България“ призовава президента Румен Радев да прекрати кампанията си и да свика Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) във връзка с ковид кризата, се казва в официално становище.

От обединението смятат, че действията на правителството са непредсказуеми.

„Действията за овладяване на ковид вълната се превръщат в политическа и институционална криза. Прилагат се мерки без никаква предсказуемост, без обществена подкрепа, без никаква информационна кампания, без адекватни мерки за компенсация за семействата и бизнеса“, се казва в становището.

Според „Демократична България“ на заседанието на КСНС партиите трябва да се опитат да постигнат съгласие по работещи мерки за справяне с кризата.

„КСНС трябва да одобри план за ясни, предвидими и обществено приемливи мерки за овладяване на ковид вълната. Той е необходим, за да се изгради политически консенсус и партиите да загърбят популистките залитания в предизборно време и всички заедно да постигнем работещи и обществено приемливи решения“, се казва още в позицията на „Демократична България“.

Споделете ни във:

1 thought on “„Демократична България“ призовава президента да свика Съвета за сигурност заради ковид кризата

  1. Действията на правителството са хаотични и необосновани. Объркаха хората с техните неадекватни решения и мерки, а сега искат да се спазват тези безумия. Защо не се говори за това колко от заболелите прекарват вируса повторно? Защо хората преболедували с доказано изграден имунитет са в ъгъла и се дискримиират?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.