ГласовеМнения

Да живееш в Пловдив като местен – Зина Соренсен

“Старинният Пловдив е задължителен за посещение. Той е една от емблемите на Пловдив и всички му се възхищават.”

Запознахме ви със Зина в статията, която тя подготви за Lost in Plovdiv, посветена на виното. Там тя представя себе си като любител на виното, собственик на малък бизнес, поддръжник на устойчивия туризъм, почитател на социалните медии, страстен пътешественик и любител на храната. Премества се в Пловдив през 2013-а, след като среща бъдещия си съпруг в Швеция и бързо успява да си намери работа в сферата на туризма тук. В същата година започва да пише магистърската си теза със заглавие "Exploring Wine Tourism in Bulgaria – A Pathway to Sustainable Rural and Tourism Development?"/ „Проучване на винения туризъм в България – Път към устойчиво развитие на селата и туризма?” и докато интервюира различни хора се вдъхновява от прекрасните вина, изби и всички, които участват в производството на напитката. Това е и причината заедно с партньора ѝ да създадат Bulgaria Wine Tours, защото чувстват, че България може да предложи чудесна храна, вина и културни преживявания не само на посетителите, но и на местните.

Бакалавърската ѝ степен по хотелиерство е първопричината за срещата с виното, но развива страстта си малко по – късно, именно по време на магистратурата си. Пие предимно червено вино, а любимото ѝ е смес от Мавруд и Рубин на Вила Юстина, която се намира съвсем близо до Пловдив.

България е богата на удивителни винени маршрути и е доста трудно да се отличи най – добрият. Въпреки това Зина искрено се наслаждава на местността около Пловдив (Тракийския регион). Смята, че Мелнишкия район също не трябва да се пропуска, особено ако сте почитатели на виното, природата и историята. Друга препоръка от нея е Сакар и Източни Родопи (Харманли), за което посещение си струва да отделите няколко дни.

За нея емблемата на града под тепетата е Старият град и тя винаги води своите приятели и семейство там, когато я посещават. За всички „срещата” с Античния театър е уникално изживяване и никой не е подготвен за великолепието, което се разкрива пред теб на живо, дори и да си гледал снимки и клипове преди това.

Парти мястото е квартал Капана заради неповторимата атмосфера и готините места, а едно от подценяваните места е Младежкият хълм. Според Зина той може да не се развива само като терен за музикални събития, а и като място за разходка, спорт и пикник туризъм. Обича да се разхожда покрай река Марица и на Гребната база.

Зина прекарва времето си в опит да популяризира България като дестинация за алтернативен туризъм и е един от тези хора, които като говорят за страната ни, усещаш колко са впечатлени и как позитивно я оценяват през очите на пътешественика.

Какво разказва за Града под тепетата вторият гост в поредицата на Lost in Plovdiv  „Да живееш в Пловдив като местен” може да прочетете ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина