ГласовеЖивотЗабавлениеМненияНовини

Михаела Филева: Търся се, намирам се, губя се, после пак се намирам

Трябва да се научим как да приемаме кавалерския жест с благодаря и усмивка, казва певицата в навечерието на концерта си в Пловдив

Два дни преди концерта си в Пловдив Михаела Филева даде интервю за КАПАНА.БГ пред Ивелина Василева. С шоуто си в Летния театър на 19 септември певицата ще даде старт на първото си самостоятелно турне.

Скоро ще пееш под звездите на Летния театър в Пловдив. Как би построила ти съвършената сцена?

Обикновено зад сценографията на един концерт стоят освен идеите и труда на артиста, който се качва на нея и цял екип от професионалисти. В 21-ви век няма невъзможни неща и сценографски решения. Започвам да мисля по въпроса и в следващото интервю обещавам идеен проект, който да споделя с вас .

Първо национално турне. Какво е чувството?

Понякога ми се струва, че е твърде хубаво, за да е истина. Сбъдната мечта! Първо концерта в Зала 1 на НДК – пълна зала, невероятна публика, най-добрите музиканти зад гърба ми, най-добрите танцьори рамо до рамо с мен, голяма сцена, мултимедиа, осветление, а сега предстои цяло турне. Тръгваме в пълен състав от Плодив, любим град с много истински музикални фенове. С няколко думи чувствам се щастлива и нетърпеливо очаквам срещата с пловдивската публика.

Как преминава подготовката? Разкажи за екипа, с който пътувате.

Най-добрият екип! Голяма късметлийка съм, да знаете! Работя с най-талантливите професионалисти, които освен всичко друго са голямо подкрепа за мен преди и по време на концерта. Музикален директор на концерта е Борислав Бояджиев – Борче, Краси Тодоров – клавишни,  Васето Крумов – китари, Александър Обретенов – бас китара, Васил Вутев – ударни, беквокалисти са трио Тринити. Любимите ми танцьори с хореограф Радостина Точева, също са важна част от програмата. Естествено, има хора, които не са на сцената, но без тях нещата не могат да се случат – целия екип на Монте се грижи за организацията и обезпечаването на всичко случващи се, както и Бойко Щонов, който е креативен директор на концерта.

За какво пееш в парчето, видеото към което снима наскоро в Лимнос?

Песента е романтична, красива. Пея за любов, истинска и споделена любов, за която всички мечтаем и съм сигурна, че всички имаме шанса да ни се случи в живота. Не случайно избрахме райско кътче като Лимнос за снимките на видеото. Режисьор отново е Бойко Щонов. Той намери възможно най-подходящо място.

Преди да пътуваш за Гърция, снима видеоклип в Пловдив…

Да, видеото е към песента „Завръщане“ с Орлин Павлов. Получи се много сладко видео, в което освен нас ще видите и голяма част от актьорите в българския филм „Завръщане“, който ще излезе по кината  на 18ти октомври. Снимките бяха много забавни. В града има много интересни и неповторими локации. С удоволствие бих снимала в Пловдив отново.

Ще предложиш ли нещо само и единствено за пловдивската публика на 19ти?

Задължително! Няма да издавам всичко, но в Пловдив за първи път ще изпълня „Latino senorita“ с бенд на живо. Има новости по хореографията и мултимедията на концерта. С пловдивската публика се срещаме често, но тя никога не ме е виждала в светлината на голямата концертна сцена и очаквам едно споделено и  незабравимо преживяване.

По време на участията сама ли ще излизаш на сцена?

Много рядко излизам на сцената сама. Повече от 6 години  до мен винаги на сцената  е китариста Васил Крумов. Обикновено, когато сцената го позволява, работим с целия бенд. На клубните ми участия излизам и с танцьори.

Имаш ли интересни спомени от нашия град?

Повечето ми спомени от красивия ви град са концертни, като изключим няколко красиви изгрева посрещани на едно от тепетата.

Пееш поп, латино, рап, чувствени балади, подготвяш хореография. Къде намираш себе си?

В изкуството като цяло, търся се, намирам се, губя се, после пак се намирам. Това е магията   в това да си артист.

Колко още може да разшири възможностите си съвременния български изпълнител и какво не ни достига за световна сцена?

Не бих казала, че нещо не ни достига. В България има прекрасни изпълнители. Съществуват обаче пазарни и културни ограничения. Нашият пазар е много малък, съответно има музиканти, които биха и творят в различни стилове, но не достига публиката, която да ги мотивира да продължат да се развиват. Аз съм представител на така наречения мейнстрийм, който достига до повече хора и това ми позволява да се развивам на местния пазар. Не смятам обаче, че трябва да спираме да опитваме да излезем извън пределите на страната ни. Вече има няколко успеха в тази посока е лицето на – представянето на Поли Генова и Кристиян Костов на Евровизия. Тези постижения се забелязват от представителите на световния музикален бизнес и вярвам, че ако продължаваме така, един ден ще ни обърнат внимание. През последните години, с навлизането на дигиталните технологии, музикалният пазар се промени и според мен възможностите за талантливи изпълнители от всяка точка на света ще се разширяват.

Михаела, мит ли са джентълмените?

Категорично не! Късметлийка съм да съм обградена от възпитани мъже с точното отношение към жената. Не всички са такива, но това е въпрос на възпитание и вътрешно усещане. Нека не забравяме и че за да бъде един мъж джентълмен, до него трябва да стои дама, която да му го позволи. Ние трябва да се научим как да приемаме кавалерския жест с благодаря и усмивка, вместо с коментар „Ти пък на какъв се правиш сега?“, например.

Във всеки един момент наблюдаваме сияеща енергия у теб и се чудя как го постигаш?

Това не е нещо, което се постига с труд или начин на поведение. Енергията идва от вътре, тя е начина, по който се чувстваш, споделяш, изразяваш, раздаваш и обичаш самия себе си, света и околните.

Как пазиш гласа си?

Универсалният лекар за гласа е сънят. Опитвам се да спя достатъчно, рядко ангажиментите ми позволяват 8 часов съм, но това е най-доброто. Всичко друго свързано с хигиената на глада е строго индивидуално.

За какво послание пазиш гласа си ?

Не го пазя! Ако вярвам в някоя идея или кампания, винаги заставам зад нея с „гласа“ и лицето си. Вярвам, че това е една от ценните суперсили, която музиката ми е подарила и я използвам мъдро и отговорно.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина