АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Местният парламент гласува купуването на 11,5 частни декара в парк Отдих и култура с пари на данъкоплатеца

Общината брои 1 350 000 лева на „Пловдив Рийч” за терена, който попада в обхвата на плановете са реализиране на Втори гребен канал

Местният парламент одобри купуването на 11,5декара частен имот в рамките на парк Отдих и култура, които попадат в обхвата на плановете за реализиране на Втори гребен канал. Общината ще брои 1 350 000 лева, разделени по равно в две бюджетни години, на управляваната от Филип Хауърд фирма „Пловдив Рийч”. Тя е част от британското дружество „Люис Чарлс – София Пропърти Фънд България”.

Припомняме, че много експерти застанаха срещу идеята за реализиране на Втори гребен канал. Ето какво каза по темата в интервю за Под тепето вчера ландшафтният архитект Станимир Шаламанов: Цялата гилдия е на мнение и има становище по тази тема, че този проект не е необходим и всъщност само ще навреди. На практика и в момента се провеждат състезания на световно ниво, каналът отговаря на изискванията на ФИСА. Ние какво постигаме с един Втори гребен канал? Както се изрази един бивш председател на ОбС „Не може да имаме мерцедес, а да нямаме климатик в него”. Да, климатикът е нещо чудесно, въпросът е на каква цена ще го получим. Няма го дебата какво губим и какво печелим от цялото нещо. Реши се механично, че ще се направи Втори гребен канал. Смея да твърдя, че основната цел бяха частните имоти, които влизат в този проект, които не могат да бъдат реализирани като добавена стойност, защото законът го забранява.“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. A man from Michigan went from “perfectly healthy to brain dead” in nine days after contracting a rare-mosquito-borne disease, according to a local report. Gregg McChesney, 64, died last month after a “nine-day illness,” according to his obituary. McChesney, of Kalamazoo County, reportedly died from Eastern equine encephalitis (EEE). The disease is sometimes called Triple E, or sleeping sickness.

  2. Преди всичко стои въпросът като как така грамадни пловдивски територии са станали собствености на … „Филип Хауърд фирма „Пловдив Рийч”. Тя е част от британското дружество „Люис Чарлс – София Пропърти Фънд България”….“ та обратно да откупуват от тях на свободни „пазарни“ цени, плащайки с НАШИ ПАРИ? МОИ? ТВОИ?
    ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА освен за служебни интриги?
    ИМА ЛИ ЗАКОННОСТ В ТАЗИ „ДЪРЖАВА“?
    ИМА ЛИ „ДЪРЖАВА“?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина