БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Създаваме условия за бизнес с ниски данъци и нови наредби

Общината трябва да създава условия за бизнес  – не да го притиска или гони с високи данъци и репресивни наредби. С вас сме говорили това и преди, показали сме, че е важно да ги има условията, спокойствието  предвидимостта, за да се развива бизнеса. 

Това заяви на среща с представители на малкия и средния бизнес, ресторантьори и съдържатели на кафенета Славчо Атанасов. Те отново поставиха въпроса за общинските наредби, които определиха като репресивни и които ги натоварват още повече в една трудна среда за работа. "Не е ли безумие като плащаме за масите си на открито, да плащаме и такса за квадратурата на зеленината, за кашпите с цветя? Получава се така, че плащаме, за да правим градската среда по-зелена, за да облагородяваме района – нещо, за което другаде се грижи градската управа", коментираха ресторантьори.

Аз вече казах – първото нещо, което ще внесем като педложение в Общинския съвет е намаляването на местните данъци и такси – както за гражданите, така и за бизнеса. След многото срещи с вас, с екипа ми имаме готовност за нови наредби, които да подпомагат, а не да убиват бизнеса, категоричен е Славчо Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина