Героите на деня

Огнеборец от театъра е сред Пожарникарите на годината

Екипът, борил стихията в Драмата, местил кашпи и обиколил половината град, за да стигне до пламъците

Бъдете внимателни и мислете за безопасността, съветват призьорите на РСПАБ
 

Четирима пловдивски огнеборци получиха награди за „Пожарникар на годината. Призьорите бяха обявени на церемония в РСПАБ днес и получиха грамоти са професионализъм и всеотдайност в службата. Една от най-важните функции в пожарната система е тази на екипа, който проверява обектите преди да е предизвикан пожарът. Награда за бдител над помещенията взе Владимир Дамянов, който е победител в подразделение държавни служители и е инструктор от 5-та степен с категории Б, В и Г Пловдив. През изминалата година е огледал най-много обекти под тепетата. Световна тенденция е всяко семейство да има пожарогасител. В дадено произшествие да Спасителят на Драмата Димитър Галчев получава своя приз
Спасителят на Драмата Димитър Галчев получава своя приз
могат да реагират. При всяко наше посещение в апартаменти, офиси, кафета, хотели обясняваме стъпките, за да се предпазят хората. Миналата година имаше съвършено изрядни обекти. За съжаление, окаяните места са повече. Хората не могат да преценят рисковете и приемат някои потенциални опасности за дребни и незначителни. Скоро имах случай, който доказва обратното. От зарядно за телефон се подпалва килимче и от там се опушва целият апартамент. Наложи се да изкараме две обгазени жени. Може ли да си представите какво ще предизвика нещо по-голямо. Да обърнат внимание на превенцията, защото засяга живота. Пазете родината си, имуществото, себе си и децата си. Хората трябва да бъдат внимателни, напомни Владимир.
 
Друга награда в подраздел за държавни служители с категория Б, В и Г е инспектор Александър Колев, инструктор от 4-та категория- Асеновград. За него едно от най- тежките мисии през изминалата година е изкарването на удавените студенти в река Чая. Има много емоции в тази професия. Повечето са негативни, свързани с човешки трагедии. Пожари, катастрофи. Ние виждаме реакциите на близките, това е страшно. Има и забавни моменти, когато сваляме лястовички от дърво, например, казва Александър. Той е пожарникар от 6 години, изпълнявайки детската си мечта.
 Image title

Отличен бе и в подраздел държавни служители категория Д и Е гл. пож. Димитър Галчев от Пловдив. Той е един от участниците в гасенето на пожара на Драматичния театър. Бяхме в първата кола. Имаше ремонт на улиците и затова минавахме през „Иван Вазов”. Трябваше да бутаме каменни саксии, с които бе запушен пътя. Свършихме си професионално работата и чак след това осъзнахме какво се е случило и каква е загубата. Театърът си е наш, още тъжим за него. Друг негатив в нашата работа е че все по-лесно и доста често се получават фалшиви сигнали за пожар. Хора, не правете това, защото така може да застрашавате други хора в беда, на които може и да нямаме шанс да се притечем на помощ в точния момент, за да проверяваме фалшиви сигнали, апелира Димитър. 
 
Победител в категория Д и Е е гл. пож. Кирил Караиванов. Той проверява изправността на системите. Кирил е професионален оптимист и заявява, че хората с времето стават все по-отговорни към безопасността.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина