Героите на деня

Мима вади Пловдив на улицата за мирно шествие

Протестът е за инкриминиране на особената жестокост към животните
Image title
Мирно шествие за инкриминиране на особената жестокост към животните инициират представители на Фейсбук-групата за кучето Мима от Пловдив. Протестът ще се проведе на 10 април от 10 ч., с начална точка – аптека „Марица”. На 9 април пловдивчани ще събират и подписки за промени в Наказателния кодекс, като за целта ще бъдат разкрити пунктове пред Фонтаните, пред Пощата (Южен вход) и пред Халите. Подписки текат в още осем града в страната-София, Плевен, Варна, Благоевград, Хасково, Бургас и Русе. По първоначална информация те ще продължат до края на месец май. На 10 април митинги ще има още в София и Русе, а Бургас ще подкрепи каузата на 24 април. От Фейсбук – групата за Мима се надяват митингите да прераснат не само в промени в Наказателния Кодекс , но и в нетърпимост към други подобни прояви към животни, към деца, към хора в неравностойно положение. “Смятаме, че насилието във всичките му измерения следва да бъде преследвано от закона”, споделя Маргарита Караиванова, организатор в Пловдив.
Групата във Фейсбук, превърнала се във феномен, събра за по-малко от 2 седмици 230 000 души, които се обединяват около това, че Мима, която запали искрата на гражданското недоволство, е шанс да осъзнаем своите позиции и да спрем да бъдем безразлични към проявите на насилие, под каквато и форма да са те.
Според световната статистика – 90 % от серийните убийци са започнали с насилие над животни. Насилието над животни е първата крачка към насилие над хора, алармират от групата.
Фейсбук – група в подкрепа на нейния български вариант е създадена и от Надя Донато, активистка от Щатите. В нея членуват над 10 000 души. Българската група за Мима среща съмишленици от Скандинавския полуостров до Австралия. Зад нея застават дори хора, които не обичат животните.
България заслужава своето място  сред най-развитите и цивилизовани страни в света, категорични са гражданите, подкрепящи каузата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина